Vilafranca: La CUP demana que el govern recuperi la gestió de les zones blaves

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament vilafranquí va aprofitar dimarts que el ple donava comptes de la gestió de l’empresa municipal d’aparcaments, Sovipar, […]


El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament vilafranquí va aprofitar dimarts que el ple donava comptes de la gestió de l’empresa municipal d’aparcaments, Sovipar, per reclamar que el govern aprofiti el final de les concessions de les zones blaves per recuperar la gestió i assumir-ho a través de l’empresa municipal, que ara només gestiona el servei de la grua municipal. El govern no veu amb bons ulls aquesta proposta, però ha encarregat un estudi per analitzar totes les possibilitats.La CUP demana que la ciutat «prengui riscos i faci més dinàmica la societat municipal» perquè ara només gestiona el servei de la grua. El seu portaveu, Otger Amatller, explicava que «altres ciutats com ara Vilanova han assumit aquest risc i els ha sortit bé». El portaveu del grup municipal explicava ahir que si es va fer aquesta pressió en el ple «és perquè hi ha la sospita que al govern no li interessa aixecar el debat perquè volen aprofitar la renovació de la concessió de les zones blaves per incloure la construcció del pàrquing a la rambla de Sant Francesc», apunta.

El portaveu de CiU, Pere Regull, s’afegia ahir també a aquests dubtes apuntant que «el grup tem que en comptes de fer un nou pàrquing a Sant Francesc el que es vulgui fer és una ampliació de la plaça Penedès que té l’empresa Saba».

La presidenta de l’empresa municipal Sovipar i coordinadora de l’àrea de Via Pública, Anna Girona, expressava la voluntat d’analitzar totes les possibilitats abans que el govern prengui una decisió i anunciava que s’ha fet un estudi econòmic sobre aquesta possibilitat i sobre la viabilitat de lligar la construcció del pàrquing a la gestió de les zones blaves, una opció que permetria assegurar fons per poder executar l’equipament sense cost per a la institució. Girona deia que el govern no està tancat a cap de les opcions però recordava que la municipalització és ara una opció «difícil». La concessió de les zones blaves a tot el centre de la ciutat acaba al setembre, excepte la gestió dels aparcaments de la plaça Penedès i Cal Rondina.

30 de gener de 2006