Vilafranca: La CUP demana que es retiri l’Àrea Residencial Estratègica de les Bassetes

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular ha realitzat aquesta setmana una roda de premsa per explicar els motius que els portaran a presentar al ple de dimarts […]

La Candidatura d’Unitat Popular ha realitzat aquesta setmana una roda de

premsa per explicar els motius que els portaran a presentar al ple de

dimarts una moció per demanar la retirada de l’Àrea Residencial

Estratègica (ARE) de les Bassetes i el Pla Director que se’n deriva.

Per la CUP aquesta ARE representa consolidar un model de creixement urbà insostenible i l’anul·lació de l’autonomia municipal quant a la tasca planificadora i d’ordenació del territori.

Al desembre la CUP ja va presentar al·legacions i ara es troba oberta la fase perquè els ajuntaments presentin al·legacions i mostrar el seu posicionament davant de la Generalitat. És per aquest motiu que en el ple de dimarts la CUP presentarà una moció en la qual demanarà que l’Ajuntament sol·licit al govern de la Genralitat la retirada de l’àrea residencial estratègica. En el cas que la Generalitat no respectés la voluntat expressada pel plenari municipal, diu la CUP, l’Ajuntament de Vilafranca hauria d’implementar una consulta popular per tal de conèixer que volen els ciutadans.

Per la CUP les ARES “no són necessàries ni pel que fa al medi ambient ni econòmicament. A Vilafranca hi ha més de 2.000 pisos buits i no és una política sostenbile fer més habitatges i desenvolupar més zones. El que cal és fer més lloguer social just, rehabilitar habitatges, etc. No urbanitzar espais que són vinyes”.

Segons la CUP presenten la moció “confiant que els partits que diuen que a Vilafranca hi ha un creixement desmesurat ens donin suport. Primer s’han de mirar les conclusions del Pla Local de l’Habitatge, que tindrem a finals d’any i a principis de l’any vinent i llavors decidirem”.

Per la CUP l’equip de govern muncipal, lluny d’apostar per un model de creixement sostenbile, “està desenvolupant un model que exerceix una pressió constant sobre els sectors no urbans del municipi, destruint un patrimoni ecològic i paisatgístic molt valuós i que contribueix al deteriorament progressiu del territori”.

20 de febrer de 2009