Vilafranca: La CUP rebutja la petició del PSC de repetir el ple sobre la sentència del TC

Nacional

La CUP demana al portaveu del PSC, Francisco Romero, que rectifiqui públicament les seves declaracions en què titllava, en diversos mitjans de comunicació, de "lamentable" […]


La CUP demana al portaveu del PSC, Francisco Romero, que rectifiqui públicament les seves declaracions en què titllava, en diversos mitjans de comunicació, de "lamentable" i "charlotada" el ple extraordinari celebrat el passat 5 de juliol amb motiu de la sentència del TC sobre l'estatut.

La CUP entén que aquestes declaracions es troben totalment fora de lloc i que, amb elles, el portaveu del PSC demostra una manca de respecte cap a la resta de forces municipals representades al consistori i cap a les decisions adoptades democràticament en el plenari. D'una altra banda són falses les afirmacions de Francisco Romero amb què pretén restar legalitat a l'esmena introduïda per la CUP, ja que el procediment es troba emparat pel reglament municipal i va tenir el vist-i-plau tècnic del secretari de l'ajuntament. Una esmena que va ser aprovada amb els vots favorables de CUP, CIU, ERC i ICV (12 vots) i els únics vots en contra del PSC i el PP (8 vots, per l'absència d'un regidor del PSC).

Igualment, el plenari va fer un recés de 10 minuts per tal que els grups municipals es reunissin i parlessin de l'esmena introduïda per la CUP, amb la qual cosa es va garantir el procés de diàleg i la llibertat de les decisions adoptades per cada grup. La CUP recorda al Sr. Francisco Romero i al PSC que es deuen a la voluntat de la ciutadania de Vilafranca del Penedès i no pas a les directrius que se'ls marqui des dels despatxos del carrer Nicaragua de Barcelona o des de Madrid.
 
Per aquest motius, la CUP fa públics els següents punts:
1er- Que rebutgem la petició del PSC de celebrar de nou el ple extraordinari per tractar una qüestió que ja ha estat debatuda i aprovada.
 
2on- Que el plenari de Vilafranca ha d'actuar en pro de l'interès col·lectiu de Vilafranca i no al servei dels interessos d'un partit.
 
3er- Fem una crida a les vilafranquines i als vilafranquins a participar massivament en la manifestació que se celebrarà aquest dissabte 10 de juliol a Barcelona. La CUP, i el conjunt d'organitzacions de l'esquerra independentista, participaran en la mobilització sota el lema "Tirem pel dret, Independència"

 
7 de juliol de 2010
Candidatura d'Unitat Popular
Vilafranca del Penedès

8 de juliol de 2010