Vilafranca: La CUP repetirà a les municipals però Amatller no en tornarà a ser l’alcaldable

La Candidatura d’Unitat Popular, la CUP, de Vilafranca del Penedès es tornarà a presentar a les eleccions amb l’objectiu de consolidar la formació política a […]


La Candidatura d’Unitat Popular, la CUP, de Vilafranca del Penedès es tornarà a presentar a les eleccions amb l’objectiu de consolidar la formació política a la capital de l’Alt Penedès i aspira a convertir-se en peça clau per a la governabilitat del municipi en el proper mandat amb dos o tres regidors a l’Ajuntament.

El col·lectiu va obrir dissabte passat la seva cursa electoral amb una assemblea a l’Escorxador anunciant la seva voluntat de tornar a presentar-se a les eleccions, marcant els seus objectius electorals i obrint el procés per redactar el programa i definir la candidatura que s’aprovarà en una nova assemblea general a la tardor. Tot i que la formació política encara no ha volgut avançar res sobre la candidatura, el que sí s’ha confirmat és que l’actual portaveu, Otger Amatller, no repetirà com a número 1 de la llista. Amatller diu que el fet que no repeteixi de número 1 és degut a un «plantejament ideològic» de la CUP, que defensa la renovació dels candidats en cada mandat, però assegura que «està a disposició de la formació per continuar implicat en el projecte i aprofitar l’aprenentatge d’aquests anys». Membres de la CUP serien partidaris que Amatller continués com a número 2 de la llista electoral.

L’actual portaveu del grup municipal va aprofitar l’assemblea per fer balanç del treball fet en aquests últims tres anys i de les iniciatives que havia impulsat el grup, i va destacar les àrees de Participació Ciutadana, Urbanisme i Medi Ambient.

En total, la CUP ha presentat més de 80 mocions al llarg d’aquests tres anys i «ha servit de plataforma de diverses entitats i col·lectius que han volgut utilitzar la formació per presentar iniciatives», segons explica Amatller.

A més de les candidatures que ja s’han confirmat a Vilanova i a Vilafranca, la CUP ha començat una campanya per ampliar la seva presència al territori. El primer municipi on ha transcendit que s’està negociant la presentació d’un altre grup és Sant Pere de Riudebitlles.

OTGER AMATLLER
Portaveu de la CUP a Vilafranca
«Per plantejament ideològic no continuaré com a número 1 però em mantindré implicat al màxim. El nostre objectiu per les municipals ha de ser obtenir entre 2 i 3 regidors»

29 d'abril de 2015