Vilafranca: Davant l’ocupació de l’Escorxador per part de la Guàrdia Civil

NOTA DE PREMSA DE LA CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR DAVANT L'OCUPACIÓ DE L'ESCORXADOR PER PART DEL COS D'ANTIAVALOTS DE LA GUÀRDIA CIVIL. Des de la Candidatura […]NOTA DE PREMSA DE LA CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR DAVANT L'OCUPACIÓ DE L'ESCORXADOR PER PART DEL COS D'ANTIAVALOTS DE LA GUÀRDIA CIVIL.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP ) de Vilafranca del Penedès volem fer un seguit de consideracions davant del greus fets ocorreguts el passat dimecres 7 de febrer al Centre cívic d'entitats de l'Escorxador, arran de la presentació del partit espanyolista Ciutadans- Partido de la Ciudadania.


1. La presència del diputat de "Ciutadans" al Parlament de Catalunya, Albert Rivera, va anar acompanyada d'un desplegament de 70 efectius del cos d'antiavalots de la Guàrdia Civil, que varen

ocupar tant l'interior com l'exterior del Centre Cívic d'Entitats de l'Escorxador.

2. Tal desplegament desproporcionat va afectar les activitats normals que les entitats de Vilafranca

realitzen en aquestes instal·lacions.

3. Diverses persones que havien d'utilitzar les instal·lacions varen ser identificades per la Guàrdia Civil i se'ls hi va prohibir l'entrada a les sales que tenien reservada. Entre elles membres d'un dels balls de la Festa Major que utilitzen l'Escorxador com espai d'assaig.

4. Es va donar el cas, que des de la CUP s'havia convocat un Punt de Trobada per tal de preparar el

programa electoral i diverses persones que volien assistir a l'acte varen tenir problemes per entrar a la sala on es realitzava la trobada.

5. Els responsables del Centre Cívic varen quedar desautoritzats davant l'autoritarisme de la Guàrdia

Civil i això va provocar llastimoses escenes. Una de les persones responsables de l'escorxador va acabar plorant davant de tal descontrol.

6. Entenem que tal desplegament d'efectius antiavalots, armats amb porres, cascs i escuts, no buscava mantenir l'ordre públic i garantir la seguretat del diputat, sinó que al nostre entendre, pretenia limitar la llibertat d'expressió dels concentrats per mostrar el rebuig a l'esmentat partit.

Davant d'aquests fets la CUP demana:

1. A l'Alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, que demani explicacions davant d'aquests greus fets a la Delegació del Govern a Catalunya i, que exigeixi que no es tornin a repetir escenes similars.

2.Al Regidor de Cultura i responsable polític del Centre Cívic de l'Escorxador, Joan Rios, que per tal de garantir el funcionament normal de l'Escorxador per totes les entitats vilafranquines, es denegui l'ús de les instal•lacions de l'Escorxador a "Ciutadans" o a qualsevol altra entitat, si els seus actes han d'anar de nou acompanyats de tal desplegament policial.

3.Al regidor de Seguretat Ciutadana, Xavir Lecegui, li demanem explicacions del com i del perquè es va produir el desplegament policial del passat dimecres 7 de febrer. I sota les ordres de qui es trobava la Guàrdia Civil.


 


Dimarts 13 de febrer de 2007

Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

www.cupvila.cat

13 de febrer de 2007