Vilafranca: Els impulsors de la vegueria denuncien la passivitat del govern local per defensar-la

Nacional

[ A. MERCADER – El Punt ] > La plataforma que defensa la vegueria del Penedès va llançar dimarts, aprofitant el ple de l’Ajuntament de […]


[ A. MERCADER – El Punt ] > La plataforma que defensa la vegueria del Penedès va llançar dimarts, aprofitant el ple de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, un toc d’atenció al govern per reclamar que s’executin de manera urgent les accions proposades per la comissió paritària acordada pel ple del mes de març. La queixa és que mentre s’aproven mocions en què es dóna suport a la vegueria les accions que han de visualitzar aquesta defensa no es fan, diuen. De reunions per marcar accions ja se n’han fet cinc.Tot i que la comissió paritària s’ha reunit cinc vegades per marcar les accions que ha de fer l’Ajuntament per visualitzar el seu suport a la vegueria, tal com marca l’acord plenari votat al març, aquestes no es concreten. De fet, l’únic que s’ha fet és reservar una plana al butlletí municipal per la plataforma. El que irrita el col·lectiu és que encara no s’hagi penjat la pancarta d’adhesió a la vegueria al balcó petit de l’Ajuntament, que ja té la institució, que no s’hagi fet res per mostrar a les entrades del municipi que l’Ajuntament dóna suport a l’àmbit territorial i que de les cinc reunions que la comissió ha fet fins ara, en dues hi hagi hagut l’absència del president de la comissió Ramon Xena (ERC) i dels regidors Francisco Romero (PSC) i Patro Recober (ICV). Per això els membres de la plataforma van presentar-se en el ple amb pancartes i van forçar una moció d’urgència en què demanaven que els partits polítics recordin la posició de l’Ajuntament als seus grups i que aquests ho tinguin en compte a l’hora de fer els seus programes electorals. La moció d’urgència, que es va aprovar per unanimitat, formava part d’una altra més extensa en la qual CiU, la CUP, el PP i ERC havien estat treballant durant tres setmanes.

Aquesta moció no es va presentar després que ERC fes marxa enrere. En aquell text es deixava constància de «la manca de capacitat operativa de les comissions» i es demanava que es dissipés els dubtes del suport de l’Ajuntament a la campanya. Ahir l’alcalde, Marcel Esteve, va voler emetre una nota pública en què deixa clar que «es feia seva» la moció aprovada.

29 d'abril de 2015