Vilanova i la Geltrú: La CUP, per la laïcitat de l’Ajuntament

Nacional

En el proper ple del mes de març, la CUP de Vilanova presentarà una moció a favor de la laïcitat. Aquesta moció tipus és promoguda […]En el proper ple del mes de març, la CUP de Vilanova presentarà una moció a favor de la laïcitat. Aquesta moció tipus és promoguda per la Lliga per la Laïcitat per tal de “separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós”, i assegurar així l’aconfessionalitat de l’administració municipal.


La CUP ha decidit presentar aquesta moció en aquest moment, després de veure com el passat 4 de març es va inaugurar un pis compartit propietat de l’Ajuntament que aquest ha cedit durant 20 anys a l’entitat religiosa Caritas a canvi de la seva rehabilitació. La inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde i altres representants municipals i del Bisbe de St. Feliu, que va beneir el pis, d’entre altres eclesiàstics.

Des de la CUP no pretenem posar en dubte la funció d’aquesta entitat, però el que no entenem és que l’Ajuntament, amb la situació econòmica actual, vagi cedint pisos i que els criteris per accedir a aquests habitatges vinguin marcats per una entitat privada i religiosa i no pels serveis socials de la ciutat. Des de la CUP aprofitem per denunciar que en la situació de manca d’habitatge de titularitat pública no ens sembla pas correcte la cessió del poc habitatge que tenim a entitats privades i creiem que és l’Ajuntament vilanoví qui ha de decidir quins criteris es regiran en aquests tipus d’habitatgeS.

Sí que és cert que aquest pis s’ha rehabilitat amb el finançament de Caritas i La Caixa, però anem molt malament si l’única manera de garantir el dret a sostre és la caritat cristiana i no la protecció social pública.

13 de març de 2010