Vilassar de Mar: La CUP vol que es canviïn les plaques dels carrers que estan en castellà

Nacional

Campanya de la CUP de Vilassar de Mar demana a l'ajuntament que canviï totes les plaques dels carrers i places de la vila que encara […]Campanya de la CUP de Vilassar de Mar demana a l'ajuntament que canviï

totes les plaques dels carrers i places de la vila que encara resten

escrites en castellà. Després d'anys de queixes de veïns i veïnes, a

Vilassar de Mar encara hi ha plaques heretades de l'època franquista a

molts carrers i places de la vila escrites en castellà. Demanem a

l'actual govern municipal que posi punt i final aquesta anomalia

històrica i canviï les plaques que encara estan escrites en castellà

per plaques escrites en la nostra llengua.

Al mateix temps, volem recordar que aquest any en fa 70 de l'entrada al poble de les tropes franquistes i encara ara a Vilassar de Mar hi ha restes de simbologia feixista. Parlem de les plaques dedicades a insignes feixistes del règim anterior: com el carrer Arzobispo-Obispo Doctor Modrego (bisbe militar dels de «brazo en alto») o la plaça Carlos Trías (destacat falangista). Demanem que es canviïn el nom d'aquest carrer i d'aquesta plaça i proposem que es passin a dir carrer Ovidi Montllor i Plaça Lluís Maria Xirinacs respectivament.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilassar de Mar entenem que és un acte de respecte i sensibilitat per totes les persones que han patit el feixisme en la pròpia pell. Esperem que 70 anys més tard hi hagi un mínim de dignitat i l'actual govern de CiU, en majoria absoluta, es deixi estar del seu catalanisme de cara a la galeria al que ens té acostumats i faci realitat aquesta reivindicació històrica.

4 de març de 2009

Candidatura d'Unitat Popular

Vilassar de Mar

5 de març de 2009