Internacional

La CUP internacional

26/07/2018

Davant dels fets que estan succeint a Nicaragua, la CUP volem fer-ne una lectura en clau continental, partint del context actual d’Amèrica Llatina en què són constants l’intervencionisme imperialista per part d’Estats Units, les amenaces de bloqueig econòmic i els intents de desestabilització d’aquells estats governats per les esquerres. No podem entendre el que passa a Nicaragua sense recordar el que ha passat a Veneçuela, Brasil, Hondures i tants altres llocs.

07/05/2018

Dijous 3 de maig de 2018, l’organització Euskadi Ta Askatasuna (ETA) anunciava la materialització de la seva dissolució. ETA naixia el 1958 al si del poble basc, en una conjuntura política i històrica concreta, amb l’objectiu de lluitar per una Euskal Herria independent, reunificada, socialista i no patriarcal.

18/04/2018

Avui es jutja l'Habeas Corpus de l'expresident del Brasil i candidat a les pròximes eleccions presidencials del país, Luiz Ignacio da Silva (Lula), inhabilitat i condemnat a entrar a presó pel Supero Tribunal Federal de Brasilia. Per aquest motiu, Natàlia Sánchez, diputada de la CUP-CC al Parlament de Catalunya ha participat dels actes organitzats pel Movimiento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST), el Partido dos Trabalhadores (PT) i les organitzacions populars del país per reivindicar el moviment camperol i exigir l'alliberament de Lula. 

17/04/2018

Des de la Candidatura d’Unitat Popular volem mostrar el màxim rebuig a l’agressió militar llançada el darrer divendres i encapçalada pels Estats Units, França i Gran Bretanya a Síria, i que gaudeix del suport de l’OTAN.

Aquesta acció es suma a les enèsimes ingerències militars de potències mundials no només a Síria, sinó a territori del Mashreq. Territori que viu sota un setge militar continuat des de l’època colonial. Terriori expoliat, violat, raptat i ocupat per les potències colonials i imperialistes, que a dia d’avui es mantenen a través del negoci de la guerra, la seguretat privada i les polítiques extractives de les empreses multinacionals i actors governamentals afins.

cup exterior logo apaisat
12/04/2018

La lluita continua: per la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. Auto-organització!!!

 

Pàgines

La CUP internacional

La CUP al món

Contacte