Més de 100 persones reclamen que Palau, Sant Esteve i Sant Celoni treballin conjuntament

Nacional

Dissabte al migdia el passeig del Remei va ser un bullir de gent. Més de cent persones van assistir a l’acte polític de la CUP […]


Dissabte al migdia el passeig del Remei va ser un bullir de gent. Més de cent persones van assistir a l’acte polític de la CUP de Sant Celoni, Palau i Sant Esteve. Amb l’olor del menjar que els membres de la comunitat afganesa de Catalunya cuinaven, van anar arribant desenes de persones de Palau, Sant Esteve i Sant Celoni al darrere l’ermita del Remei.

Passades les dues, les taules ja eren totes plenes i tots els tiquets del dinar exhaurits. Després de dinar els plats afganesos va començar l’acte polític.

L’acte es va iniciar amb un parlament d’una companya de la comunitat afganesa de Catalunya i veïna de Sant Celoni, en el qual va denunciar el paper de l’estat espanyol en l’ocupació imperialista al seu país; també va denunciar la greu situació de la dona afganesa i va fer una crida a la solidaritat internacionalista vers el poble afganès.

Seguidament i sota el títol ‘Junts construïm la unitat popular!’, diversos membres de la CUP de Palau, Sant Celoni i Sant Esteve van pujar a explicar els motius pels quals és necessària una mancomunació de serveis, recursos i equipaments per als tres municipis. A grans trets, es va fer palesa la necessitat de mancomunar el transport públic, la planificació urbanística, l’oferta cultural o l’oferta formativa entre d’altres. Per a les tres candidatures d’unitat popular, la vertebració i la mancomunació dels tres pobles esdevé un punt estratègic per a afrontar l’actual situació de crisi econòmica. L’acte es va acabar amb l’actuació musical en acústic de Raska.

2 de maig de 2011