Unes 150 persones es concentren a Banyoles en suport als «indignats»

  Unes 150 persones s’han concentrat aquest divendres al vespre a la Plaça Major de Banyoles en la que ha estat la protesta més multitudinària […]


 

Unes 150 persones s’han concentrat aquest divendres al vespre a la Plaça Major de Banyoles en la que ha estat la protesta més multitudinària dels darrers temps a la capital del Pla de l’Estany. Convocada per diverses persones a títol personal, la crida s’ha difós a través de les xarxes socials després de l’actuació policial d’aquest divendres al matí a la plaça de Catalunya per desallotjar l’acampada dels ‘indignats’, que feia més d’una setmana que durava. Els ‘indignats’ banyolins s’han solidaritzat amb els desallotjats i han denunciat l’actual conjuntura política i econòmica i el context de retallades socials.

 Un elevat nombre de ciutats s’han manifestat aquest divendres després que aquest divendres al matí l’acampada dels ‘indignats’ de Barcelona fos desallotjada per ordres del conseller d’Interior, Felip Puig, sota el pretext de la ‘seguretat i la neteja’ davant la possible celebració de dissabte si el Barça guanya la Lliga de Campions. Banyoles no n’ha estat una excepció, i de fet han protagonitzat la protesta més important dels últims temps a la ciutat. La cassolada s’ha començat a coure aquest migdia a través de les xarxes socials de Twitter i Facebook i ha aplegat un bon nombre de solidaris.

En aquest sentit, unes 150 persones s’han concentrat a la Plaça Major de Banyoles a les vuit del vespre per dur a terme una cassolada que ha durat uns tres quarts d’hora de durada. Així, els protestants, acompanyats de tota mena d’estris de cuina, han celebrat una protesta festiva en què s’han sentit càntics com ‘No hi ha pa per tant de xoriç’. El grup d”indignats’ banyolins estava format majoritàriament per gent jove, tot i que s’hi podia veure gent de totes les edats i membres de Junts per Banyoles, la CUP i ICV que s’han sumat a la protesta a títol individual.

Un dels ‘indignats’ banyolins, Karim Sabni, ha denunciat ‘les constants agressions contra els drets dels treballadors’ i ha apel·lat a seguir tirant endavant ‘el moviment popular de protesta contra la hipocresia dels polítics del capital que atempten contra les classes populars’. Sabni, que és membre de la CUP però ha parlat en nom dels ‘indignats’, ha fet una crida a la població perquè intensifiqui la lluita per una democràcia real i per un sistema econòmic al servei de les necessitats de la majoria.

Aquest cap de setmana, més cassolades a Banyoles

El grup d”indignats’ ha convocat dues noves cassolades per aquest cap de setmana. Així, aquest divendres se’n celebrarà una altra a la Plaça Major a les set del vespre i diumenge a les 8. Els protestants se sumen així a la campanya d’acampades i de cassolades que s’estan duent a terme a tot el país per denunciar l’actual sistema econòmic i polític i reivindicar una democràcia real que tingui en compte els drets dels treballadors.

27 de maig de 2011