La CUP de Lleida assenyala l’alcalde Ros com a responsable polític del desallotjament dels indignats

Nacional

La CUP es solidaritza amb les persones que han patit aquest matí el brutal desallotjament de l’acampada d’indignats a Lleida, que sota l’excusa de procedir a […]


La CUP es solidaritza amb les persones que han patit aquest matí el brutal desallotjament de l’acampada d’indignats a Lleida, que sota l’excusa de procedir a la neteja de la plaça, s’ha fet retirant els materials i objectes de l’acampada, desmantellant el campament i reprimint de forma violenta i totalment desmesurada a persones amb una actitud pacífica, provocant 2 detinguts i una desena de ferits.

Assenyalem l’alcalde Ros com a responsable polític d’una actuació policial totalment innecessària i desproporcionada, atès que la pròpia assemblea d’indignats havia anunciat que diumenge finalitzaria l’acampada, i no hi havia cap acte ni fet que fes perjudicial per l’interès públic deixar romandre aquests dos dies que quedaven les persones que, en ple exercici dels seus drets civils i de forma totalment cívica i pacífica, protestaven a la plaça Ricard Vinyes.

Els espais públics són per a usos públics, Sr. Ros, i els ciutadans i ciutadanes de Lleida tenen tota la legitimitat per romandre en una plaça a fi d’expressar pacíficament el seu malestar envers la manca de qualitat democràtica de l’actual sistema institucional i econòmic, sense que cap ordenança de civisme ni cap altra norma pugui emparar un atemptat als drets civils i a la lliure circulació de les persones com s’ha donat aquest matí.

Recordem al Sr. Ros que la seva majoria absoluta no li dóna carta blanca per atemptar als drets i llibertats dels ciutadans ni li dóna dret a decidir un ús exclusiu dels espais públics que són de tots i totes.

 

Per últim em una crida a la resistència no-violenta i a participar en les mobilitzacions de suport, avui a les 19h a Lleida.

 

Lleida, 27 de maig de 2011.

28 de maig de 2011