Ajornat el IV Aplec del Camp

Nacional

A un parell de dies, el govern va informar els organitzadors que no el podien fer, després d’haver arribat a un ple acord amb el […]


A un parell de dies, el govern va informar els organitzadors que no el podien fer, després d’haver arribat a un ple acord amb el tinent d’alcalde Jordi Molinera. Aquest cap de setmana a Altafulla, al Baix Gaià, s’hi havia de realitzar el IV Aplec del Camp. Després de diverses negociacions amb el tinent d’alcalde Jordi Molinera, semblava tot tancat, però, quan aquest se’n va anar de vacances, el govern (format per SI i AA) va començar a dubtar sobre la conveniència d’aquest aplec al municipi. Finalment, ahir es va suspendre per uns permisos que, fins ara, no els els havien demanat i que n’impedien la celebració. Tot plegat, després que el PP hi fes declaracions en contra per una taula rodona entre SI, Bildu i la CUP.

L‘Aplec del Camp, la trobada dels col·lectius de l’Esquerra Independentista del Camp que organitzen des de fa ja quatre anys en diversos municipis del territori, enguany s’ha suspès. Les negociacions que s’havien dut a terme amb el tinent d’alcalde d’Altafulla (Baix Gaià) Jordi Molinera (SI) van fructificar fins aquesta setmana. Va ser en aquest moment que el membre del govern va anar-se’n de vacances i, tot just després, el govern es va posar en contacte amb els organitzadors de l’aplec. Demanaven saber de què es tractava aquesta trobada, en tant que se n’havien pogut informar pels mitjans però no pel mateix govern quan el PP la criticava per haver-hi una xerrada sobre l’independentisme als ajuntaments amb Bildu, SI i la CUP. Una taula rodona, aquesta, proposada pel mateix tinent d’alcalde d’Altafulla.

Aquesta setmana, a poc temps dels dies 5 i 6 en què s’havia de celebrar, es comunicava als organitzadors que necessitaven uns permisos que no havien estat exigits pel tinent d’alcalde Molinera, a banda de diners, variació del programa i d’altres canvis que es consideraven impossibles d’assolir. A més, remarquen que l’Aplec ja es va modificar per poder encabir-ho en els actes de la vila, tal com es va fer a les tres edicions anteriors, i participar conjuntament amb les entitats.

Impossibilitat l’Aplec, l‘Esquerra Independentista del Camp ha comunicat avui que se suspèn, que els han causat pèrdues econòmiques i demanen coherència a SI per a què trenqui el govern si és cert, tal com els ha fet saber personalment, que “els han fet el llit” els seus companys, Alternativa Altafulla, impedint actes independentistes al poble.

5 d'agost de 2011