L’Ajuntament de Martorell aprova silenciosament el Pla Parcial de la Sínia.

Nacional

Malgrat que encara quedi pendent l’aprovació a la Generalitat del Pla Parcial de la Sínia, l’Ajuntament ha posat les bases per a que es desenvolupi […]


Malgrat que encara quedi pendent l’aprovació a la Generalitat del Pla Parcial de la Sínia, l’Ajuntament ha posat les bases per a que es desenvolupi la part de la Sínia que és un descampat.

Aquest Pla Parcial desenvolupa la Modificació del Pla General que es va aprovar l’any 2009, pel qual es passa d’una tipologia de cases unifamiliars aïllades semblants a Can Cases cap a 14 blocs de pisos de 6 o 11 plantes, deixant un espai lliure entre el darrer carrer del Torrent de Llops i aquests blocs i dos espais per a equipaments a les cantonades.

Cal recordar que entre aquests terrenys i l’autopista es desenvoluparà una part de l’Àrea Residencial Estratègica, que preveu un hospital i blocs de fins a 12 plantes.

Entre tots dos plans, s’hi preveuen aproximadament 3000 habitatges, amb l’objectiu de pal·liar les dificultats d’accés que la població tenim.

La informació de l’aprovació està penjada a la web municipal, però el seu contingut no.

Des de l’Assemblea de la CUP de Martorell volem posar de manifest la manca de transparència de l’Ajuntament de Martorell en tot allò referent al creixement del municipi i el nul ús de les tecnologies per a informar a les martorellenques, i per això posem a l’abast de qui la vulgui consultar la informació del Pla parcial.

D’altra banda, volem denunciar que aquest model de creixement del municipi és absolutament irracional ja que:

  • Està enfocat a perpetuar l’especulació amb el territori,  creant un espai deshumanitzat i desvinculat de les relacions socials i comunitàries, refermant la idea de la ciutat dormitori i la dependència dels cotxes per al més mínim desplaçament.
  • No ha comptat amb la participació activa de les ciutadanes en la seva definició, sinó que respon a criteris merament econòmics i estètics dels propietaris, la majoria dels quals són empreses.
  • No té en compte mesures de rehabilitació dels 1.000 habitatges buits que hi ha a Martorell.

Per acabar, dir que el termini per a fer al·legacions s’acabarà el 17/11/2011, i s’han de presentar davant l’Ajuntament. Aquestes al·legacions és el que anomenen “participació” i, com que ja està tot dat i beneït, totes les queixes referides al model no tenen cap efecte.

Tot i això, sempre que estigui a l’abast de les membres de l’Assemblea o quan alguna persona ens ho faci saber, farem públiques les informacions que l’Ajuntament amaga.

11 de novembre de 2011