Albert Botran: “ERC balla al ritme del PSOE”

Congreso

La CUP diu que els socialistes han condicionat la política catalana i demana a Oriol Junqueras que “trenqui la relació tòxica” amb Sànchez “No és […]


La CUP diu que els socialistes han condicionat la política catalana i demana a Oriol Junqueras que “trenqui la relació tòxica” amb Sànchez

“No és ERC qui condiciona la política espanyola, és el PSOE qui està condicionat la política catalana”, així ha valorat Albert Botran les relacions que s’han establert entre el govern català i l’espanyol aquesta darrera legislatura. Després que de conèixer que el govern espanyol vol portar al Tribunal Constitucional, que el  PSC va condiciona a la baixa, la CUP considera que s’evidència, de nou que la taula de diàleg “només ha servit al PSOE per venir a Catalunya a vantar-se que ha pacificat el conflicte”.

Els cupaires denuncien que ERC fa gairebé tres anys que assegura que condiciona la política espanyola, que condiciona la política del PSOE, i que és necessària per seguir fent-ho, però valoren que “El que cada dia es fa evident és que aquesta relació és del tot al revés”.

Per això Albert Botran ha instat a Oriol Junqueres a “trencar la relació tòxica amb Sànchez” i recuperar la iniciativa a Catalunya en clau independentista i amb una agenda social clara. “Amb els pressupostos bescanvien Renda Bàsica Universal, proposta de la CUP per Quart Cinturó i Hard Rock, propostes de negacionisme climàtic”, ha criticat el cap de llista de la CUP a Barcelona per aquestes eleccions del 23J. 

Els anticapitalistes també s’han referit al decret dels projectes lingüístics a les escoles: “Amb la llengua, introdueixen el castellà com a vehicular de la mà del PSC per frenar l’ofensiva judicial i l’ofensiva judicial no s’atura”, ha conclòs Botran.

17 de juliol de 2023