Albert Botran: “Hem de donar suport a la llengua catalana hi hagi qui hi hagi al govern de la Moncloa el dia 24″

Congreso

La CUP critica ERC i Junts per no haver “plantat cara” a la justícia espanyola davant les sentències contra la immersió lingüística La CUP assegura […]


La CUP critica ERC i Junts per no haver “plantat cara” a la justícia espanyola davant les sentències contra la immersió lingüística

La CUP assegura que el govern del PSOE i Podemos no ha treballat per defensar l’ús del català a Catalunya per falta de sensibilitat i perquè representa “llibertat i antifeixisme”. El candidat per Barcelona, Albert Botran, ho ha dit en un acte a Manresa on ha advertit que “l’espanyolisme vol esborrar la diversitat”. “El que odia l’estat espanyol, el règim del 78, és la diferència. El fet de dir que tenim una llengua i que no volem desaparèixer. Nosaltres passarem el relleu perquè som un poble i això és el que ens fa i som i no hi renunciarem en cap cas”, ha dit Botran. El candidat també ha carregat contra els governs de la Generalitat per la deixadesa a l’hora de defensar la immersió lingüística: “La immersió està perseguida pels jutges i oblidada per la desídia dels governs de Catalunya. Per la negligència de molts governs catalanistes també d’ERC i Junts”.

Per això, els anticapitalistes també han alertat que contra la llengua catalana hi ha “foc enemic però també amic”. El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha valorat el nou decret que el govern ha aprovat avui: “En lloc de plantar cara jurídicament, legislar amb lleis que defensin la llengua catalana el que fan és aplanar el terreny a les sentències, assumir el bilingüisme, acceptar que sigui vehicular i a sobre tenen la barra de delegar la responsabilitat als centres escolars. En aquest sentit, Riera ha avisat que no els cal esperar que arribi la dreta o l’extrema dreta al Congrés perquè ha dit “en ple govern del PSOE i Podemos l’Estat no ha fet res i PSC, Comuns amb Junts i ERC han legislat per adaptar-se a la sentència”.

En un acte que ha aglutinat una setantena de persones, els independentistes han conclòs assegurant que caldrà el suport a la llengua catalana més enllà de qui ocupi la cadira al govern de la Moncloa passat el 24 de juliol. S’han presentat com l’alternativa per defensar la immersió i legislar en favor del català perquè sigui una llengua comuna i compartida.”La millor manera de resistir és plantar-li cara, si no sabéssim resistir no estaríem aquí” en paraules, d’Albert Botran, que ha erigit el català com la llengua de la llibertat, l’antifeixisme i per a totes.

17 de juliol de 2023