Arenys de Munt, segon municipi antimonàrquic

Nacional

En el Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Arenys de Munt d’ahir, 12 de gener del 2012, es va aprovar una moció presentada pel grup CUP per […]


En el Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Arenys de Munt d’ahir, 12 de gener del 2012, es va aprovar una moció presentada pel grup CUP per la qual es declara la vila d’Arenys de Munt moralment exclosa del domini de la monarquia espanyola, alhora que s’expressa la voluntat de viure en uns Països Catalans plenament lliures i democràtics i la voluntat d’excloure els símbols monàrquics de les nostres institucions.

En la moció es recorda que l’actual rei de la monarquia borbònica, Joan Carles I, va jurar els anomenats “principios fundamentales del Movimiento”, principis fonamentals de la dictadura franquista, convertint-se així en hereu de la sublevació colpista en contra de la democràcia republicana, que va provocar la Guerra Civil i la posterior repressió i execucions. Contra aquest jurament, efectuat dues vegades pel rei, la primera el 22/07/1969 i la segona sis anys més tard, no se’n coneix la seva renúncia en cap ocasió.

Finalment, s’acorda sol·licitar al Parlament de Catalunya l’inici dels tràmits per presentar una proposta de llei al Congrés espanyol per reformar la Constitució, que contempli l’abolició de la monarquia borbònica, i també s’insta el Parlament de Catalunya a iniciar els tràmits necessaris per donar compliment a les aspiracions expressades mitjançant un referèndum d’independència, en cas que la proposta de reforma de la Constitució sigui denegada per les Corts espanyoles.

Aquesta moció es va aprovar amb 4 vots a favor del regidors del grup CUP, 1 vot en contra del regidor del PP i 7 abstencions dels regidors d’ERC i CiU. El regidor del PSC era absent.

14 de gener de 2012