Badalona: La CUP es presentarà per primer cop a les eleccions municipals a Badalona

Nacional

[El Punt – S.M.] La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), amb representació en alguns ajuntaments catalans, concorrerà per primer cop, l’any vinent, a les eleccions municipals […]


[El Punt – S.M.] La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), amb representació en alguns ajuntaments catalans, concorrerà per primer cop, l’any vinent, a les eleccions municipals de Badalona. La formació badalonina es defineix com «un partit amb un projecte polític municipalista» i està elaborant un programa «en clau d’alternativa nacional i popular». La CUP pretén aglutinar els votants d’esquerres que, segons el seu portaveu, Marc Sallas, «estan descontents amb el tripartit local en tant que, de vegades, és tan de dretes com la mateixa oposició».Els joves de la CUP acusen el govern de Badalona (PSC, ICV-EUiA i ERC) de «fer una política d’aparador, basada en l’especulació immobiliària». La CUP vol «activar polítiques a favor de l’associacionisme i de la protecció del territori, a més de fer de Badalona el motor que li correspon com a quarta ciutat dels Països Catalans».

La CUP no ha triat encara qui serà el seu candidat a l’alcaldia de Badalona. «No tenim pressa a fer l’elecció atès que ens interessa més fer difusió de les idees del grup», apunta el seu portaveu.

D’ara endavant, tenen intenció de trepitjar tots els barris de la ciutat i de reunir-se amb entitats locals de tota mena per donar a conèixer les seves idees. La CUP serà, molt probablement, una candidatura força jove, «però això no ha de ser un problema», diu Sallas.

29 d'abril de 2015