Barcelona: La CUP critica la prohibició de espanyola de donar la benvinguda a Laura Riera

Nacional

Finalment, i després d'una intensa campanya de determinats partits polítics i mitjans de comunicació, la justícia espanyola ha decidit prohibir l'acte de benvinguda a Laura […]


Finalment, i després d'una intensa campanya de determinats partits polítics i mitjans de comunicació, la justícia espanyola ha decidit prohibir l'acte de benvinguda a Laura Riera organitzat per la Comissió de Festes Populars de Gràcia. Una vegada més, ho ha fet a través d'un tribunal d'excepció que fa més de 30 anys que és vigent: l'Audiència Nacional espanyola, hereva directa del Tribunal de Orden Público.

 
Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Barcelona critiquem aquesta decisió com una mostra més de l'obsessió d'algunes formacions polítiques de voler controlar el carrer i limitar, segons els seus interessos, quin ús en poden fer les persones que viuen a la ciutat.
La CUP també denuncia que bona part de la classe política, la justícia espanyola i determinats mitjans de comunicació s'han acarnissat amb l'acte de benvinguda a Laura Riera per haver estat acusada de col·laborar amb una organització armada (una  acusació basada en declaracions fetes sota tortura), mentre fa tres mesos no van dubtar d'elogiar i homenatjar la figura del dirigent franquista, Juan Antonio Samaranch. La mateixa classe política és qui, any rere any, permet l'enaltiment d'un règim feixista el 12 d'octubre o dels actes negacionistes celebrats a la Llibreria Europa, també al barri Gràcia de Barcelona.
22 d'agost de 2010