Barcelona: La CUP demana la posada en llibertat sense càrrecs de Josep Garbanté

Nacional

Després de la detenció de Josep Garganté, militnat de la CUP, questa exigeix l’arxiu de totes les actuacions penals derivades de la jornada de vaga […]


Després de la detenció de Josep Garganté, militnat de la CUP, questa exigeix l’arxiu de totes les actuacions penals derivades de la jornada de vaga general i la fi de la campanya de criminalització i repressió per part dels Mossos d’Esquadra i de la caça de bruixes contra el sindicalisme i els moviments socials.

 

Davant la detenció del company Josep Garganté, militant de la CUP de Barcelona i membre de la CGT d’autobusos, volem expressar la nostra solidaritat i tot el nostre rebuig a un nou exemple de criminalització i repressió desencadenat, ara, arran de la vaga general del passat 29 de setembre.
La detenció del company Josep és un pas més en la caça de bruixes iniciada pels Mossos d’Esquadra sota ordres del conseller Joan Saura i el director general de seguretat Joan Delort. En aquesta ocasió, es tracta d’un fet especialment greu ja que en Josep és membre de la CGT i una de les cares visibles del comité de descansos de TMB que va protagonitzar un exemple de sindicalisme combatiu en la lluita pels dos dies de descans dels conductors d’autobusos de TMB. És doncs una mostra més de l’espiral repressiu contra el sindicalisme de classe i els moviments socials en la mateixa direcció de l’amenaça de tancament de diverses pàgines web feta per la regidora de seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp.
 
Així doncs, des de la CUP de Barcelona exigim:
 
  •  La posada en llibertat immediata i sense càrrecs d’en Josep Garganté.
 
  •  L’arxiu de totes les actuacions penals derivades de la jornada de vaga general.
 
  •  La fi de la campanya de criminalització i repressió per part dels Mossos d’Esquadra i de la caça de bruixes contra el sindicalisme i els moviments socials.
 
Així mateix, refermem el nostre compromís en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores, i contra les retallades socials, així com la nostra solidaritat amb totes aquelles persones i col·lectius que estan patint la repressió d’un estat que ha perdut tota legitimitat democràtica.
 
Josep llibertat!
La repressió no ens aturarà!
15 d'octubre de 2010