Lleida: La CUP homenatja Manuel de Pedrolo

Nacional

Manuel de Pedrolo ha estat un dels autors més prolífics que ha tingut la llengua catalana. La seva obra abasta tot tipus de gèneres, en […]


Manuel de Pedrolo ha estat un dels autors més prolífics que ha tingut la llengua catalana. La seva obra abasta tot tipus de gèneres, en molts dels quals ell en va ser pioner en la nostra llengua.

Malgrat la seva evident qualitat, l'extensió i importància de la seva obra i l'evident èxit de públic Pedrolo va ser, i continua sent, un autor incòmode per als poders fàctics de la nostra terra i del sistema capitalista. El seu compromís militant va ser la causa d'un intent d'ostracisme que només el reconeixement dels seus molts lectors ha pogut evitar al llarg d'aquests 20 anys.

Pedrolo va ser un home compromès amb el seu país i amb la seva classe i és per això que des de la CUP no ens cansarem mai de reivindicar-lo, tant a ell com a les seves idees de les que avui ens en sentim hereus. Aquest 20 d'Octubre tindrem una nova oportunitat de retre-li homenatge, la cita és a 2/4 de 8 del vespre a la sala Alfred Perenya de l'IMAC de Lleida i comptarem amb la intervenció de:

Jordi Pàmias

Josep Vallverdú

Adelais de Pedrolo

Ramon Usall

14 d'octubre de 2010