Berga: La CUP es solidaritza amb Tomàs Sayes

Nacional

Avui fa una setmana que l'estudiant berguedà va començar la vaga de fam indefinida per una universitat pública, de qualitat i popular. Ahir va poder […]


Avui fa una setmana que l'estudiant berguedà va començar la vaga de

fam indefinida per una universitat pública, de qualitat i popular.

Ahir va poder veure els seus pares. La CUP de Berga ha emès un comunicat on es solidaritza amb l'estudiant

Tomàs Sayes que porta una setmana en vaga de fam a la Universitat

Autònoma de Barceloba (UAB).


Per a la formació independentista "cap persona desitja arribar a un nivell de lluita extrem com és una vaga de fam, però conscients dels motius que l'han portat a aquesta situació: recolzem i compartim plenament els objectius que persegueix i enviem una abraçada solidària al nostre company, perquè ell és un exemple de dignitat, compromís i rebel·lia".

La CUP de Berga assenyala que des de fa temps els i les estudiants de les universitats d'arreu dels Països Catalans estan lluitant per paralitzar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i per iniciar un procés de debat profund sobre el rumb que ha de prendre la universitat. La resposta de les institucions implicades ha estat sempre la negació del diàleg i la repressió.

vagafamRepressió, segons la CUP ha pres forma de violència explícita en el cas de les càrregues indiscriminades dels Mossos d'Esquadra el 4 de març de 2008 a la facultat de Lletres de la UAB o recentment a la UPF per desallotjar l'ocupació simbòlica d'un grup d'estudiants.

És per això que per la CUP, la vaga de fam s'emmarca en un context de protestes generalitzades encapçalades pel moviment estudiantil i de forma especialment intensa durant els darrers mesos amb diverses ocupacions de facultats, mobilitzacions i amb el rerefons d'estudiants expedientats i sis expulsats de la Universitat Autònoma de Barcelona.

I considera que és necessari que s'aturi la criminalització que pateixen els estudiants crítics amb l'EEES , la readmissió dels sis estudiants expulsats, la retirada de les sancions imposades als alumnes de la UAB i el compromís de no utilitzar més mesures coactives ni la violència contra el moviment estudiantil.


Font: Llibertat.cat

2 de març de 2009