Berga: Jordi Bilbeny presenta «El dit de Colom» aquest 22 d’octubre

Nacional

El filòleg i historiador, Jordi Blibeny presentarà el llibre «El dit de Colom» el proper divendres 22 d'octubre, al les 8 del vespre, al Casal […]


El filòleg i historiador, Jordi Blibeny presentarà el llibre «El dit de Colom» el proper divendres 22 d'octubre, al les 8 del vespre, al Casal Panxo.

Xerrada al Casal Panxo (C/Mossèn Huch, 19, baixos) amb l'escriptor Jordi Bilbeny, a les 20 hores.

 
Un cop acabada la ponència, sopar-tertúlia amb el convidat al restaurant Cal Blasi (Plaça Viladomat, 21). Cal confirmar assistència al sopar abans de dimecres. Telèfon: (+34) 938210950.
 
Jordi Bilbeny és filòleg i historiador. És conegut per les seves tesis sobre la catalanitat de Cristòfol Colom, de Miguel de Cervantes i l'atribució del Lazarillo de Tormes a Joan Timoneda. L'any 2004 crea la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya (FEHC). Ha estat professor de llengua catalana per a adults al Consell Islàmic Cultural de Catalunya i al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad-Ras), entre d'altres. Va ser iniciador del simposi sobre la descoberta catalana d'Amèrica, que se celebra anualment a Arenys de Munt des del 2001. L'any passat, en tant que membre de la Taula Permanent del Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació, va ser un dels organitzadors de la Consulta per la independència de Catalunya a Arenys de Munt de 13 de setembre.

 

20 d'octubre de 2010