Celebrada la Concentració en defensa d’una televisió pública catalana arreu dels Països Catalans

Nacional

Ahir, dia 18 de març de 2011, a les 8h del vespre, va tenir lloc a la Plaça Major de Vic la Concentració en defensa […]


Ahir, dia 18 de març de 2011, a les 8h del vespre, va tenir lloc a la Plaça Major de Vic la Concentració en defensa d’una televisió pública catalana arreu dels Països Catalans convocada per la CUP de Vic i amb les adhesions explícites de: Òmnium Cultural d’Osona, Maulets, la CUP de Seva, la CUP de Manlleu, la CUP de Montesquiu, Tona Decideix, el Casal Independentista Manel Viusà de Vic, el Casal La Traca de Tona i el Casal Boira Baixa de Manlleu.

La Georgina Rieradevall i Tarrés, candidata de la CUP de Vic a les properes eleccions municipals, ha llegit un manifest on s’explicaven breument els motius pels qual ens hem concentrat:

La CUP de Vic hem convocat aquesta concentració en defensa de les emissions de TV3 al País Valencià, així com també de la reciprocitat de tots els canals autonòmics dels Països Catalans arreu d’aquest territori.

Amb aquest acte volem fer front i palesar els constants entrebancs als quals ens veiem sotmesos els catalans, siguem d’on siguem, i demostrar que malgrat aquests impediments no cessem en el nostre afany de créixer com a poble i com a cultura. La televisió és, actualment, un dels mitjans de comunicació més utilitzats i prohibir-ne les emissions és una decisió política  feixista que demostra una vegada més que no podem abandonar la defensa dels nostres drets individuals i col·lectius. Per aquest motiu, també reivindiquem la creació d’un canal de televisió pública d’abast nacional, com a eina fonamental per enfortir els lligams nacionals i culturals entre els diferents territoris que conformen els Països Catalans.

A continuació, en Xevi Rovira, membre d’Òmnium Cultural d’Osona, ha informat de l’organització d’autocars per anar a la manifestació convocada a València a favor de l’emissió de TV3 al País Valencià, el proper 16 d’abril.

S’ha finalitzat l’acte amb el cant dels Segadors.

 

Fotografia: Adrià Costa – Osona.com

20 de març de 2011