La CUP de Sabadell se suma a les mobilitzacions pel retorn del sabadellenc deportat i la llibertat del seu company de treball empresonat al CIE

Nacional

El passat dijous 24 de febrer la divisió d’immigració de la policia espanyola i Inspecció de Treball de la Generalitat irrompien a l’empresa Pasterland de […]


El passat dijous 24 de febrer la divisió d’immigració de la policia espanyola i Inspecció de Treball de la Generalitat irrompien a l’empresa Pasterland de Martorell per dur a terme una operació contra persones sense permís de residència ni treball. En aquesta operació es van detenir deu treballadors que van ser traslladats al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) de la Zona Franca.

Els treballadors no gaudien de contracte i per tant, tampoc de drets laborals. Lamentablement, aquest fet no preocupa a Inspecció de Treball de la Generalitat i no consta cap denúncia, ni sanció per l’empresa.
Dos d’aquests treballadors detinguts son veïns de Sabadell, un dels quals, en Marco Antonio Roca va ser deportat sense previ avís, mentre que en Roy Flores resta detingut al CIE.

Davant aquesta situació la CUP se suma a les mobilitzacions ciutadanes per reclamar el retorn del nostre conciutadà deportat i la llibertat del detingut, així com denuncia el lamentable paper que juga el Departament de Treball de la Generalitat perseguint als i les treballadores amb situacions laborals més precàries i fent els ulls grossos amb els explotadors que s’aprofiten de la difícil situació de persones “sense papers”.

Per tant exigeix a l’Ajuntament de Sabadell que doni suport a les mobilitzacions i sobretot a les famílies i que insti a la Generalitat de Catalunya i a l’Estat Espanyol a alliberar el detingut i a permetre i facilitar el retorn del deportat.

Aprofitem per reiterar la nostra oposició als Centres d’Internament d’Estrangers, i exigir, d’acord amb les demandes de la majoria d’entitats i ONGs d’aquest país, l’immediat tancament d’aquestes presons inhumanes.

Finalment la CUP fa una crida a les entitats, col·lectius i al conjunt dels i les sabadellenques a sortir al carrer i a participar de les mobilitzacions, com la concentració que es farà el proper 5 d’abril convocada per la FAIV (Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès).

20 de març de 2011