Celrà: La CUP demana la recuperació de l’Hotel d’Entitats i la creació d’un Consell Municipal

Nacional

El poble de Celrà sempre ha destacat per la gran quantitat i diversitat d’entitats socioculturals que hi treballen. Abans aquests col·lectius disposaven d’un espai anomenat […]El poble de Celrà sempre ha destacat per la gran quantitat i diversitat d’entitats socioculturals que hi treballen. Abans aquests col·lectius disposaven d’un espai anomenat Hotel d’Entitats, ubicat en una de les naus de La Fàbrica, però actualment al poble no hi ha cap espai de trobada comú.


Després de reunir-nos amb bona part de les entitats del municipi, vam arribar a la conclusió que cal recuperar l’Hotel d’Entitats com a punt de trobada, de treball i de coneixença mútua. Per això des de la CUP hem presentat una moció per tal que sigui debatuda al ple del proper 14 d’agost on demanem, d’una banda, que l’Ajuntament aprovi la creació d’un Consell Municipal d’Entitats que serveixi com a òrgan de trobada, diàleg, coneixença i decisió entre les entitats i el consistori per tal de garantir una comunicació estable i buscar solucions conjuntes a les necessitats i problemàtiques dels diferents col·lectius; i de l’altra, que dins l’àmbit del Consell es formi una comissió encarregada d’estudiar i determinar l’espai municipal més idoni per instal·lar-hi un nou Hotel d’Entitats.


Podeu llegir a continuació el text íntegre de la moció presentada.


«El poble de Celrà sempre ha destacat en l’àmbit associatiu per la gran quantitat i diversitat d’entitats socioculturals que hi treballen. Abans aquests col·lectius disposaven d’un espai anomenat Hotel d’Entitats, ubicat en una de les naus de La Fàbrica, però fa uns anys aquest espai va desaparèixer i moltes de les entitats es van quedar sense cap local on reunir-se, guardar el material o treballar.


Actualment al poble no hi ha cap espai de trobada comú per a les diferents entitats. Entenem que la sala de La Fàbrica que es coneix com “el tubo” no reuneix les condicions mínimes per complir aquesta funció. La majoria d’entitats, a més, no disposen de cap altre local públic. Tot plegat ha ocasionat el distanciament i la desconeixença mútua entre les diverses associacions.


Per això, des de la CUP demanem que el Ple Municipal aprovi els acords

següents:


El Ple Municipal de l’Ajuntament de Celrà acorda crear el Consell Municipal de les Entitats com a òrgan de trobada, diàleg, coneixença i decisió entre les entitats i el consistori per tal de garantir una comunicació estable i buscar solucions conjuntes a les necessitats i problemàtiques dels diferents col·lectius.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Celrà acorda crear una comissió dins el Consell Municipal d’Entitats que tingui accés a tots els espais municipals que actualment no s’utilitzen o estan mal aprofitats per tal d’estudiar el local més adient per instal·lar-hi un nou Hotel d’Entitats.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Celrà acorda cedir i adequar l’espai que determini el Consell Municipal de les Entitats per al nou Hotel d’Entitats.»

 

9 d'agost de 2007