Comarques Gironines: La CUP crida No a la MAT a Perpinyà i el proper 9 de març

Nacional

Les diferents Candidatures d’Unitat Popular de les comarques gironines van participar ahir al matí en la manifestació contra la construcció de la MAT convocada a […]


Les diferents Candidatures d’Unitat Popular de les comarques gironines van participar ahir al matí en la manifestació contra la construcció de la MAT convocada a Perpinyà. Amb uns 15.000 assistents, és possiblement una de les convocatòries contra la línia d’alta tensió amb més seguiment i assistència. Des de la CUP volem felicitar a les plataformes convocants, NON THT i No a la MAT, per l’èxit de convocatòria i  animem a la societat gironina a participar en la propera manifestació del dia 30 de març a Girona. La CUP ja anuncia que farà un bloc propi representant de l’esquerra independentista -igual que vam fer a la darrera manifestació organitzada a Girona amb motiu de la cel·lebració de la Cimera franco-espanyola.

Un cop més els partits polítics catalans han demostrat la seva manca de capacitat per fer valer els nostres interessos. Aquesta infraestructura s’ha intentat realitzar a Euskadi i a l’Aragó, però l’oposició ciutadana d’ambdos costats de pirineu va fer replantejar el traçat als representants polítics. Aquí el posicionament polític, malauradament, no ha estat igual. Ahir vam presenciar com alguns d’ells assistien a Perpinyà per obtenir un benefici electoral, tot deixant a l’ombra la magnífica tasca organitzativa de les plataformes anti-MAT. També hem de recordar que aquestes mateixes forces han jugat un paper més que dubtós en tota la tramitació del projecte, sense fer cap gest clar per aturar-lo. Els únics posicionaments contraris han coincidit en períodes electorals, arribant a contradir declaracions que havien realitzat anteriorment -només cal recordar unes declaracions de l’ahir manifestant Joan Puigcercós al mes d’agost a Manlleu on considerava necessaria la MAT.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular creiem que ha arribat el moment de plantar cara de manera clara i contundent als impulsors de la línia. Un cop més els Països Catalans és veuen submissos als interessos de França i Espanya, pels quals aquesta infraestructura representa una peça clau per tancar l’anella mediterrànea que permetrà a l’estat francès vendre els seus excedents elèctrics provinents de les seves centrals nuclears al Nord d’Africà i Portugal, i a l’estat espanyol cobrar pel pas d’aquesta energia. En aquest sentit fem una crida a votar contra la MAT en les properes eleccions espanyoles del 9 de març fent servir el vot nul com a eina representativa d’aquesta oposició a la MAT. Les CUP de comarques gironines creiem que aquesta covocatòria electoral s’ha de convertir en una jornada de lluita contra aquells partits polítics que a dia d’avui impulsen per activa o per passiva la construcció de la MAT i, per tant, la destrucció de les nostres comarques. Ens trobem en un moment clau en la mobilització popular contra la línia. Els estats espanyols i francès, legitimats pels partits polítics que actuen conscientment dins dels seus marcs pseudodemocràtics sense qüestionar-los i sense plantar cara a l’opressió del nostre poble, han de saber que les classes populars catalanes diem prou.

NO A LA MAT NI AQUÍ NI ENLLOC!

EL 9 DE MARÇ VOTA NUL CONTRA LA MAT!

Candidatura d’Unitat Popular de les Comarques Gironines

 

4 de març de 2008