La Garriga: El 9 de Març, cap vot a Espanya! Cap vot al capital!

Nacional

Des de l’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de la Garriga volem expressar públicament quin és el nostre posicionament respecte les eleccions estatals previstes […]Des de l’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de la Garriga volem expressar públicament quin és el nostre posicionament respecte les eleccions estatals previstes pel 9 de Març. Com a actor polític del poble de la Garriga, i com a organització que forma part de l’esquerra independentista, fem una crida a l’abstenció amb l’objectiu de deslegitimar la propera convocatòria electoral.

Les raons que sostenen la nostra postura són les següents:

En primer lloc, volem mostrar un profund desacord amb la visió reduïda i limitada que té la democràcia representativa pel que fa la participació de la població en els afers polítics. Des de la CUP apostem per formes de democràcia directa i popular basades en processos participatius que vagin “més enllà” del vot per legislatura, i aprofundeixin en la presa de decisions col•lectiva.

En segon lloc, pensem que el sistema electoral i polític vigent legitima un marc econòmic i social basat en les desigualtats, una creixent precarització de la vida dels i les treballadors/es, la sobreexplotació dels recursos naturals i la destrucció del territori.

En tercer lloc, entenem que el mateix sistema polític imposa un marc territorial i jurídic -l’espanyol- que refusem. Des de la CUP pensem que la independència dels Països Catalans és l’escenari que possibilita processos reals d’emancipació individual i col•lectiva, i per aquest motiu apostem per l’autodeterminació com a via per la superació dels marcs actuals.

En quart lloc, pensem que no es tracta d’una convocatòria d’eleccions lliures, per la qual cosa perden tota legitimitat possible. S’han il•legalitzat partits i candidatures prohibint la seva participació als comicis, s’impossibilita a una part de la població a exercir el dret a vot (persones immigrades), la llei electoral afavoreix els partits grans i existeix una clara tendència al bipartidisme, atemptant així contra els drets i les llibertats més elementals.

Aquestes breus reflexions són algunes de les raons que, insistim, ens porten a fer una crida a l’abstenció el proper 9 de Març. Per a nosaltres l’abstenció activa constitueix una eina política que, lluny de qualsevol passotisme, reivindica la repolitització de la política -actualment relegada al paper de gestora del capital- com a base per la creació d’una ciutadania activa, capaç de generar (noves) pràctiques de democràcia no representativa, on les formes d’organització social i política no només no resultin funcionals per un sistema social i econòmic desigualitari, sinó esdevinguin la punta de llança de la transformació social.

EL 9 DE MARÇ CAP VOT A ESPANYA, CAP VOT AL CAPITAL !

La Garriga, març de 2008

5 de març de 2008