COMUNICAT | Davant del recurs presentat per la Generalitat de Catalunya en el cas de Marcel Vivet

Davant del recurs presentat per la Generalitat de Catalunya, que rebaixa la petició de presó de 4 anys i 9 mesos a 6 mesos al […]


Davant del recurs presentat per la Generalitat de Catalunya, que rebaixa la petició de presó de 4 anys i 9 mesos a 6 mesos al company Marcel Vivet, la CUP-NCG manifesta que: 

  1. És una anomalia democràtica que la Generalitat es personi com a acusació particular contra el moviment popular a favor de l’autodeterminació i contra la dissidència política. Exigim que el govern de la Generalitat aturi la seva complicitat amb la repressió de l’Estat.
  2. És urgent i necessari un canvi radical en les polítiques dutes a terme pel departament d’Interior durant l’etapa anterior, així com més transparència i fiscalització del cos de mossos d’esquadra. 
  3. Malgrat considerem que la rebaixa de la petició de presó del company Marcel Vivet és un primer pas en el compliment de l’acord de mínims signat entre ERC i la CUP-NCG, la nostra postura és clara i seguim reclamant la retirada de totes les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants i l’absolució del Marcel Vivet.

El procés independentista acumula més de 3.000 persones perseguides i represaliades. Davant d’aquest fet, cal que seguim defensant els drets socials i polítics, la fi de la repressió i el legítim dret a l’autodeterminació i la independència dels Països Catalans. 

 

6 de juliol de 2021