COMUNICAT DE FELICITACIÓ ALS TREBALLADORS D’SKIPALLARS I ACLARIMENTS

Nacional

Sort, 24 de desembre de 2014 Des de la CUP Pallars volem expressar la nostra felicitació als treballadors d’Skipallars, que han aconseguit les demandes laborals […]


Sort, 24 de desembre de 2014

Des de la CUP Pallars volem expressar la nostra felicitació als treballadors d’Skipallars, que han aconseguit les demandes laborals que des de feia tres anys els eren negades. A partir del proper 1 de gener, els treballadors de les estacions pallareses de Portainé i Espot passaran a estar subjectes al Conveni de Turisme i Muntanya d’FGC, equiparant-se a la resta de companys de les altres estacions gestionades per la mateixa empresa. 

Així mateix, fruit de les reaccions generades arran del comunicat de la CUP-Pallars en solidaritat amb la vaga convocada pels treballadors de Skipallars, volem aclarir un parell de punts:

1. La CUP va donar suport a les reivindicacions dels treballadors, solidaritzant-se així amb al greuge comparatiu que aquests patien respecte als de les altres estacions gestionades per FGC. En aquest sentit, la crida a no esquiar durant la vaga es feia en coherència amb aquest suport solidari i res té a veure amb anar contra el turisme al Pallars Sobirà, sinó tot al contrari. Creiem que el millor compromís vers un turisme de qualitat comença per defensar unes condicions laborals bones i justes per a tots els treballadors i treballadores d’aquest sector; en canvi, permetre situacions laborals precàries i injustes pot degradar el serveis turístics que s’ofereixen i, per tant, la imatge de la comarca.

2. La CUP lamenta el tractament de la notícia per part d’alguns mitjans de comunicació que, en la cerca d’un titular, van desencadenar un cert alarmisme entre els empresaris del sector turístic. Pensem que, davant d’aquesta demanda laboral justa, la notícia no havia d’haver estat el suport de la CUP, sinó més aviat el silenci o la falta de suport de les altres formacions i càrrecs polítics del territori.

La CUP-Pallars desitja el millor per a les comarques de l’Alt Pirineu, i això passa per la defensa del benestar econòmic i social de la gent que hi viu i hi treballa.

Bones festes!

24 de desembre de 2014