El Correllengua torna a Girona

Nacional

La iniciativa en defensa de l’ús social del català, que recorre durant aquests mesos tots els territoris dels Països Catalans, arriba a Girona aquest cap de […]


La iniciativa en defensa de l’ús social del català, que recorre durant aquests mesos tots els territoris dels Països Catalans, arriba a Girona aquest cap de setmana

Després d’alguns anys sense organitzar-se, aquest cap de setmana el Correllengua tornarà a trepitjar els carrers de Girona. De la mà de l’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC), el Casal Independentista El Forn i Òmnium Cultural, que n’han estat les entitats promotores, la ciutat de Girona participarà d’aquesta iniciativa cívica, que recorre tots els racons dels Països Catalans durant els mesos de setembre, octubre i novembre.

Avui dissabte, 19 d’octubre, se celebraran els actes centrals del Correllengua 2011 a Girona. Començaran a les 10 del matí des del Parc Tecnològic de la UdG, amb una marxa per la llengua que recorrerà la vall del Celrè. A la tarda, la mainada podrà gaudir d’una xocolatada i un espectacle d’animació infantil a càrrec de l’històric animador Noè Rivas, a partir de les 6 a la plaça de Sant Agustí. Els actes culminaran el dimecres 26 d’octubre, amb la presentació del darrer llibre de l’escriptor Joan-Lluís Lluís, “A cremallengua”, que se celebrarà a partir de les 8 a la Casa de Cultura. En l’acte també hi participaran el director de Presència, Joan Ventura, i l’escriptora Assumpció Cantalozella.

Els representants de les tres entitats promotores de la iniciativa han destacat la importància d’haver recuperat la celebració del Correllengua a la ciutat, com una eina per a la difusió i la defensa de la llengua i cultura catalanes, especialment en un moment en què s’està posant en perill un dels pilars bàsics de la normalització del català, com és el model d’immersió lingüística a les escoles.

 

Suport municipal

Cal recordar que en el ple municipal del passat mes de setembre, a iniciativa de la CUP, l’Ajuntament de Girona va acordar donar suport a l’organització del Correllengua a la ciutat, en el marc d’una moció més àmplia en defensa de la llengua catalana. Les tres entitats també han destacat molt positivament aquest fet, que consideren que dóna força i ressò a les revindicacions i objectius del Correllengua. També el Consorci Per a la Normalització Lingüística (CPNL) s’ha sumat a l’organització, i és un dels organismes que col·labora en la iniciativa.

22 d'octubre de 2011