La CUP-AE exposa les seves prioritats al Parlament de Catalunya

Nacional

La candidatura fa una valoració molt positiva dels resultats electorals, i anuncia que treballarà per revertir la triple crisi (nacional, socioeconòmica i democràtica) que pateix […]


La candidatura fa una valoració molt positiva dels resultats electorals, i anuncia que treballarà per revertir la triple crisi (nacional, socioeconòmica i democràtica) que pateix el país

La CUP – Alternativa d’Esquerres valora molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions del passat 25 de novembre. Considera que la fita d’entrar al Parlament per poder-hi fer arribar “la veu dels sense veu”, un dels principals objectius pels quals va decidir presentar-se, ha estat assolida.

Igualment, la CUP-AE vol remarcar que l’èxit de la candidatura és fruit d’un treball de base i de la mobilització de milers de persones, col•lectius i organitzacions de tot el territori. La CUP-AE vol reconèixer especialment la feina feta per les organitzacions de l’esquerra independentista durant la campanya i la de les candidatures municipals alternatives i organitzacions de l’esquerra alternativa que s’hi han implicat. Així, la candidatura anima la gent implicada en aquesta campanya a mantenir l’elevat nivell de mobilització, tenint en compte que el fet de tenir diputats en si mateix, tot i constituir un avenç considerable, no és cap garantia de res.

En aquest sentit, la CUP-AE anuncia que s’ha obert un nou cicle d’assemblees obertes, que es faran a tot el territori per valorar els resultats obtinguts. Les assemblees tindran lloc fins el 15 de desembre, dia en què es reunirà el Consell Polític de la CUP i valorarà les aportacions que sorgeixin del procés. Aquest procés d’assemblees obertes serà una de les eines que mantindrem actives per tal de garantir la participació dels moviments populars en la feina dels nostres diputats al parlament.

Pel que fa als resultats de les eleccions, la candidatura valora positivament que un bon nombre d’electors hagi castigat la insensibilitat social i la prepotència de CiU, i que el vot independentista hagi tendit a reforçar opcions d’esquerres. La candidatura demana una lectura adequada dels resultats, i que ningú avali les polítiques antisocials anunciades pel govern de CiU amb un nou paquet de retallades en els pressupostos pel 2013.

La CUP-AE destaca la incidència que han tingut les diverses mobilitzacions socials dels darrers anys. La irrupció d’una alternativa rupturista, així com el desgast de CiU i PSC-PSOE, tan sols s’expliquen per la mobilització continuada de bona part del nostre poble en favor de la independència i d’un nou model econòmic, en contra de les retallades i contra la submissió de la política al poder financer. La continuació d’aquestes mobilitzacions és necessària per fer avançar les propostes polítiques de la unitat popular.

D’altra banda, la CUP-Alternativa d’Esquerres anuncia que arriba al Parlament de Catalunya per tal d’intentar revertir les tres crisis que arrossega aquest país: la crisi nacional, que ens ha de portar d’una vegada per totes a un procés d’autodeterminació per al conjunt dels Països Catalans, i a la independència política i econòmica que ens permeti governar-nos. Una crisi social, que està desmantellant a cop de retallades drets bàsics com la sanitat, la salut, el dret a l’habitatge, etc… i que està enviant milers de persones a l’atur, la pobresa i l’exclusió social. I una crisi democràtica, que manté les institucions dels Països Catalans segrestades pels mercats i a la classe política submisa al seus dictats.

Amb aquest reptes, la CUP-Alternativa d’Esquerres es marca com a prioritats immediates al Parlament de Catalunya les següents iniciatives:

  La celebració d’un referèndum d’autodeterminació per avançar cap a la independència total dels Països Catalans. La CUP-AE entén que aquest referèndum hauria de tenir un caràcter vinculant i s’hauria de traduir en polítiques concretes l’endemà mateix de fer-se. La formació aposta per una república catalana que abraci el conjunt del territori nacional, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. En aquest sentit, volem obrir un procés constituent que integri els diferents territoris dels Països Catalans i que estableixi les bases d’una república basada en els principis de confederació i de democràcia directa.

  L’aturada immediata de les retallades socials i la privatització dels serveis públics. En aquest sentit, la CUP-AE vol aturar la retallada en la despesa pública. L’objectiu és aturar les privatitzacions encobertes a través de la política de l’austeritat i les tisorades ordenades per la UE i aprovades pels governs catalans i espanyols i treballar per recuperar la gestió directa i pública del conjunt dels serveis públics. En aquest línia exigirem la reobertura de la comissió d’investigació sobre el mapa sanitari català que va ser tancada en fals just abans de la convocatòria d’eleccions.

  La prohibició immediata de tots els desnonaments per raons econòmiques. Així mateix, advoca per crear un mercat públic de lloguer, en el qual no es pugui fixar un preu dels lloguers superior al 30% de la renda del llogater. Apostem perquè aquest mercat públic de lloguer es nodreixi de l’expropiació dels habitatges desocupats que siguin propietat de societats i entitats financeres o que serveixin a fins especulatius.

  Finalment, la CUP-AE apostarà per la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra i la prohibició de les bales de goma. Les actuacions d’aquesta unitat dels Mossos d’Esquadra està deixant un balanç de terror que cal desarticular, i cal també que els seus comandaments rendeixin comptes davant instàncies que siguin pertinents.

4 de desembre de 2012