La CUP anuncia els tres primers de la llista per Tarragona

Nacional

La CUP ha anunciat aquest dimecres les persones que encapçalaran, a les eleccions de maig, la seva llista. Consensuat per l’assemblea, Marc Ferré farà de […]


La CUP ha anunciat aquest dimecres les persones que encapçalaran, a les eleccions de maig, la seva llista. Consensuat per l’assemblea, Marc Ferré farà de número 1, Jordi Martí de número 2 i Amanda Casas de número 3. Totes tres han estat implicades en moviments socials de la ciutat, però afirmen que són tan sols els qui donen la cara de tota la militància, ja que el funcionament assembleari impedeix la figura de líders ni càrrecs superiors.
La CUP ha anunciat finalment les persones que aniran al capdavant de la seva llista. De número tres hi anirà Amanda Casas, amb experiència en l’educació no formal, membre de la gestora de Barraques i implicada al Casal Popular Sageta de Foc. De número dos, Jordi Martí, sindicalista però sense haver cobrat mai de sindicalista, professor i implicat en diverses entitats dels moviments socials tarragonins. I, per acabar, Marc Ferré, que actuarà com a número 1, però que tal com ha anunciat en roda de premsa només és qui dóna la cara de tot el moviment que representa la CUP. Ferré, amb militància a Maulets i al col·lectiu d’insubmisos de la ‘mili’, va ser el primer insubmís de l’Ajuntament renunciant a tractes de favor per part de la institució, i a causa d’accions com les seves i la pressió popular el servei militar obligatori va ser abolit.
Els eixos principals de la Candidatura, tal com ja han anunciat en d’altres ocasions, seran la justícia social i la independència dels Països Catalans. Jordi Martí ha recalcat que la seva aposta per la justícia social no eren tan sols paraules sinó que consisteix en el repartiment del treball i de la riquesa, una reivindicació que, creuen, des de l’Ajuntament es pot dur a terme d’una manera significativa. A banda, properament anunciaran les jornades de participació en el programa electoral, l’escenificació d’un dels motius que han dut a la CUP a presentar-se: fomentar la democràcia participativa en tots els àmbits. Tanmateix, tot i presentar-se a les eleccions, prometen que seguiran treballant des del carrer, contactant amb els veïns de tots els barris de la ciutat i amb els moviments socials que alhora són els més actius, i que treure representació no els és un objectiu en si mateix, sinó que la seva fita és la transformació social i de les institucions de Tarragona, de baix a dalt, amb la participació de tots.

15 de febrer de 2011