La CUP aprova a Valls els fonaments municipalistes per enfortir el seu projecte nacional

Nacional

[ El Punt – Albert Jansà – Valls ] L’assemblea nacional de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va aprovar ahir a Valls el programa marc […]


[ El Punt – Albert Jansà – Valls ] L’assemblea nacional de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va aprovar ahir a Valls el programa marc que oferirà a les diferents formacions locals del partit amb vista als pròxims comicis municipals, que tindran lloc a finals de maig de l’any vinent. El nou programa destaca, per una banda, les directrius que seguirà la CUP en matèria de gestió de residus, i per una altra banda, el nou pla d’acollida d’immigrants que haurà de ser absorbit per les administracions locals.Anna Gabriel, membre del secretariat de la CUP, va criticar durament ahir la gestió de residus que fins ara s’ha dut a terme des del govern. Segons Gabriel, «la nova política de gestió de residus ha d’anar vinculada a la nova cultura de l’aigua, fet que ara no es defineix en aquest sentit». Gabriel va lamentar la falta de sensibilitat política respecte de la problemàtica de salinització de l’aigua a la conca del riu Llobregat «quan s’ha desestimat la construcció de depuradores des salinitzadores en a quest tram».

D’altra banda, Anna Gabriel va criticar també el nou articulat en matèria d’immigració que recull el nou estatut, respecte al qual l’assemblea nacional de la CUP va ratificar la seva posició en el «no». Segons Gabriel, el nou estatut no crea cap marc de treball més avançat que el que ja existeix a l’Estat espanyol pel que fa als drets polítics, socials i culturals dels nous ciutadans: «Fins que no se solucionin les desigualtats laborals i econòmiques de les persones immigrades, no estarà resolt el problema sobre la immigració.»

Per la seva banda, Aida Garcia, regidora de la CUP a Valls, va donar suport a les declaracions de Gabriel i va qualificar el nou programa com una «bona eina que atribueix als ajuntaments el repte d’acollir els nous ciutadans». Tot i això, i segons van manifestar, aquest repte serà difícil de complir quan la competència legislativa en immigració resta exclusiva a l’Estat.

AIDA GARCIA
regidora de la cup a valls
«El nou programa marc de la CUP és una bona eina que atribueix als ajuntaments el repte d’acollida dels nous ciutadans. L’Estatut no ho defineix així.»

29 de maig de 2006