La CUP veu l’arribada del TAV a Girona com una “estafa a la ciutadania”

Nacional

La formació denuncia l’augment de preus i la manca d’informació, i tem que l’arribada de l’Alta Velocitat perjudiqui els usuaris del tren convencional. Critica la […]


La formació denuncia l’augment de preus i la manca d’informació, i tem que l’arribada de l’Alta Velocitat perjudiqui els usuaris del tren convencional. Critica la presència “dels responsables del nyap i l’estafa” en la inauguració i anuncia mobilitzacions de protesta

La CUP ha fet, avui, una primera valoració d’urgència sobre les informacions fetes públiques per RENFE al voltant de l’arribada de l’Alta Velocitat a Girona. Pel que fa a les condicions del servei, la CUP ha criticat l’encariment substancial dels preus, tant per als usuaris ocasionals com per a les persones que en fan ús diàriament per anar a treballar. La formació ha citat l’exemple del bitllet senzill, que pujarà a 15,7€, o l’abonament mensual, que s’enfila a 307€, i ha criticat durament que RENFE estigui manipulant la informació per fer veure que s’ha abaratit el cost del servei.

D’altra banda, la CUP ha reafirmat el temor que la posada en marxa de la línia del TAV posi en perill el sistema de freqüències i preus actuals del tren convencional, i ha criticat la incertesa que encara a hores d’ara hi ha respecte a aquesta qüestió. Per la CUP, doncs, es confirma que l’arribada de l’Alta Velocitat no significarà cap millora per als usuaris del tren convencional, sinó que “dificulta encara més l’accés als serveis ferroviaris a la majoria de les persones que en fan ús diàriament”.

Igualment, la formació s’ha mostrat molt crítica amb la gestió comunicativa de l’arribada de l’Alta Velocitat i la manca de coordinació entre administracions. “És lamentable que tot just comenci a arribar informació una setmana abans dels canvis, en plenes vacances d’hivern i de manera totalment insuficient”, han declarat.

La CUP també ha aprofitat un cop més per qüestionar l’obra en si, i criticar “un model de desenvolupament que està esgotat i no tenia sentit com ha demostrat el temps”. La formació ha reivindicat que la prioritat era la xarxa convencional i la millora de les comunicacions amb les comarques i la Catalunya Nord. Justament relacionat amb l’enllaç amb la Catalunya Nord, la CUP ha criticat que s’hagi de canviar de tren a Figueres per arribar a Perpinyà, i que l’arribada de l’Alta Velocitat no hagi servit ni tan sols per facilitar el pas transfronterer.

Finalment, la formació s’ha referit al “nyap monumental” que han significat les obres del TAV a la ciutat, i ha denunciat un cop més els immensos greuges i molèsties provocades en diversos barris gironins, i el fet que les veïnes i veïns afectats hagin estat contínuament menystinguts per part d’ADIF i les diferents administracions implicades. La CUP també ha denunciat l’estat en què es troba el Parc Central de Girona i n’ha reclamat la recuperació.

Mobilitzacions en motiu de la inauguració

Respecte a la inauguració de la línia, la CUP ha descrit com “una presa de pèl” que siguin president del govern espanyol Mariano Rajoy i el Príncep Felip de Borbó, acompanyats del president de la Generalitat Artur Mas, els encarregats d’escenificar el viatge inaugural de la línia. “No només ens han estafat i estan deixant el país empantanegat i fet miques, sinó que a més vénen a casa nostra a refregar-nos-ho per la cara”, han declarat. En aquest sentit, la CUP ha anunciat la convocatòria d’una acció de protesta de cares al dimarts 8 de gener a Girona, dia en què s’ha previst la inauguració.

2 de gener de 2013