La CUP de Banyoles valora els resultats de les eleccions municipals i anuncia que s’abstindrà en la investidura

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Banyoles ha fet pública una valoració dels resultats de les eleccions municipals i la seva posició en el ple […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Banyoles ha fet pública una valoració dels resultats de les eleccions municipals i la seva posició en el ple d’investidura d’aquest dissabte. La formació felicita CiU per la majoria absoluta i a l’alcaldable, Miquel Noguer, per haver estat el candidat més votat i per tant el que serà l’alcalde de la ciutat en els propers quatre anys. Així mateix, respecta la decisió dels ciutadans però assenyala que els primers efectes de les majories convergents arreu del territori ja s’han començat a fer notar, tant a Banyoles com a Catalunya.

A la capital del Pla de l’Estany la CUP augura que CiU aprofitarà la majoria absoluta per tirar endavant polítiques ‘sense consens i sense consultar-les amb la ciutadania’, tal com ha quedat palès amb la consulta sobre el canvi de model de gestió de l’aigua, que no es farà perquè CiU interpreta que amb la majoria absoluta ja es dóna per aprovada.

I a Catalunya CiU ha interpretat els bons resultats de les municipals com una aprovació de la seva política de retallades, que s’aguditzarà amb l’anomenada llei òmnibus. Una llei, apunta la CUP, ‘que significa el desmantellament del sector públic i la fi de la cobertura als més desfavorits’. ‘CiU ha deixat ben palès que el seu és un govern de contenció, econòmicament liberal i políticament espanyol i que aprofitarà l’excusa de la crisi per restringir drets socials i perjudicar els més vulnerables’, afirma la CUP, que remarca que pel que fa al procés independentista, CiU ‘ja ha expressat la seva voluntat de no sortir del marc politicojurídic espanyol’.
 
Critica que Bosch (PSC) pugui ser regidor d’Urbanisme
 
La CUP també denuncia que CiU hagi ofert al regidor d’Urbanisme en funcions, Jordi Bosch, candidat de la Plataforma Progressista de Banyoles-PSC, repetir com a cap d’Urbanisme. ‘El ciutadans han castigat fortament el PSC, que ha baixat dos regidors a un, i seria molt poc democràtic que entrés al govern municipal’. Així, la CUP hi veu més ‘tractes de favor’ que no pas ‘respecte a la voluntat dels ciutadans’ i en aquest sentit demana a Bosch que no accepti l’oferta de Noguer.
 
La CUP serà ‘una veu rupturista’
 
D’altra banda, la CUP destaca també el ‘càstig’ que ha patit ERC, que en aquests comicis es va presentar sota el nom de Junts per Banyoles i que ha baixat de sis regidors a quatre. La formació afirma que ‘ERC ha perdut suport popular’ i per contra la CUP ha recuperat ‘aquells votants que fins ara estaven orfes de vot per no comptar amb cap opció vertaderament rupturista’. Segons la CUP, els dos regidors que ha obtingut ‘palesen que cada cop hi ha un sector més gran de gent que reclama una veu crítica i compromesa que lluiti contra el sistema de dominació establert i aporti regeneració democràtica vertadera a les institucions’. En aquest sentit, celebra els més de 62.000 vots i el centenar de regidors obtinguts per la CUP a tot el territori català.
 
Per tot això la CUP anuncia que lluitarà des del carrer i des de l’Ajuntament ‘per combatre amb força la política conservadora i favorable als interessos econòmics de CiU’ i per ‘practicar un model de fer política arrelada al territori i que escolti la ciutadania per tal que la veu del carrer es faci sentir a dins de l’Ajuntament’. En aquest sentit, es posa al servei dels veïns de Banyoles ‘com una eina al servei de les classes populars catalanes’ i anuncia que ja treballa per articular una política institucional ‘que estigui en sintonia amb la feina a peu de carrer i que permeti anar bastint el projecte d’Unitat Popular de la candidatura’.
 
S’abstindrà en la votació d’investidura
 
Pel que fa a la seva posició en el ple d’investidura que se celebrarà aquest dissabte al migdia a l’Ajuntament de Banyoles, la CUP no es posiciona sobre pactes electorals atesa la majoria absoluta de CiU –tot i que condemna el possible pacte amb Bosch- i fa públic que no donarà suport a Noguer i que s’abstindrà en la votació. ‘Respectem els resultats, que donen la potestat de governar a CiU i ens mantindrem a l’oposició, practicant una oposició activa’, manifesta.

10 de juny de 2011