La CUP-CC manté les quatre abstencions a la investidura de Jordi Turull

Nacional

Després de celebrar el Consell Polític Extraordinari + GAP, la CUP-CC constata que: No podem condicionar la nostra acció política a l’acció de repressiva de […]


Després de celebrar el Consell Polític Extraordinari + GAP, la CUP-CC constata que:

No podem condicionar la nostra acció política a l’acció de repressiva de l’Estat. Des del primer moment, vam dir que calia continuar l’embat amb un programa de govern per aquesta legislatura que fos valent i continués el mandat de l’1-O. En aquest sentit, i com la CUP ja va expressar en el seu consell polític del 3 de març, la proposta de programa de govern de JxCat i ERC no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials, que responguin als drets i necessitats de la classe treballadora i de la resta de classes populars.

En aquest sentit, considerem que l’estat espanyol vol condicionar l’acció política a través de la justícia, i això no ho podem permetre. Cal coordinar l’acció antirepressiva perquè ens faci més fortes políticament, però això no significa fer política a cop de citació del jutge Llarena. En aquest sentit, reiterem que la convocatòria de ple d’investidura va ser una decisió d’ERC i JxCat i que la CUP-CC no hi va participar.

Al finalitzar el CPE+GAP un portaveu de l’organització ha notificat per telèfon tant a JxCat com a ERC la postura adoptada.

22 de març de 2018