La CUP celebra el seu acte final de campanya davant d’un centenar de persones a l’Escorxador per construïr l’alternativa necessària a SItges

Nacional

“I el que compta és l’esforç de cada dia, compartit tenaçment amb els qui creuen que cada gest eixampla l’esperança, que cap dia no es […]


I el que compta és l’esforç de cada dia,

compartit tenaçment amb els qui creuen

que cada gest eixampla l’esperança,

que cap dia no es perd per als qui lluiten.

Miquel Martí i Pol.

 

La Candidatura d’Unitat Popular de Sitges ha celebrat davant d’un centenar de persones l’acte final de campanya a l’Escorxador. L’acte l’ha presentat la Mònica Martin, que ha resumit el treball realitzat fins ara per la CUP i les línies de treball que seguirà la candidatura, línies que han estat elaborades a partir de Jornades Obertes de Debat i de reunions amb diferents col·lectius i entitats de la vila.

 

A continuació s’ha fet la lectura d’una carta escrita per als sitgetans que han militat a l’Esquerra Independentista en els últims quinze anys. En la carta, llegida a dues veus per l’Anna Mataró i l’Anna Llopis, s’ha repesat la trajectòria històrica de l’Esquerra Independentista a Sitges i el creixement assolit en els últims anys.

 

Tot seguit ha pujat a l’escenari la Cristina Ferrer. La Cristina ha fet un breu però emotiu discurs explicant el perquè, després de tota una vida militant en la clandestinitat aquí i a diferents punts del món on ha viscut, sota la bandera de l’internacionalisme i la justícia social no havia votat mai en unes eleccions des de la mort de Franco. “Jo vaig lluitar tota la meva vida, molts anys, en clandestinitat per aconseguir llibertat, justícia i sempre al costat dels més desafavorits. Quan vaig tornar a finals dels anys 70 vaig veure com els polítics no creien en la política, la veien i la veuen no com una dedicació cap al poble sinó com una feina per enriquir-se. Però aquest diumenge per primera vegada votaré, i serà a la CUP, perquè crec en els seus ideals: la solidaritat, l’internacionalisme la llibertat”.

 

Després del discurs de la Cristina, el responsable de campanya de la CUP, Adrià Pet, s’ha dirigit als assistents fent una valoració d’una campanya que ha estat “humil en recursos però amb una gran feina realitzada, estem orgullosos del treball que hem fet i a partir de diumenge seguirem treballant de la mateixa manera, des de la base, construint l’alternativa”. Tot seguit l’Adrià ha presentat un vídeo que recull tot el treball realitzat per la CUP els últims mesos i la preparació de la campanya electoral.

 

Després del vídeo han pujat a l’escenari tots els candidats de la CUP a fer breus intervencions que recollien el perquè de la seva militància, i quines són les seves principals motivacions per estar treballant en aquest projecte.

 

L’Òscar Ortiz, cap de llista, ha conclòs l’acte amb un discurs en què ha citat a Miquel Martí i Pol en el seu poema La creació: “Nosaltres som gent plena de seny que no confia que el món pugui salvar-se amb un miracle”. A continuació l’Òscar ha destacat la importància de la jornada de reflexió, però una reflexió que hauria de ser en el sentit invers, ja que la societat ja ha reflexionat. El poble ja ha parlat, ho porta fent durant molt de temps i ara hauria de ser el torn dels polítics dels partits tradicionals qui reflexionin per què els models tradicionals ja s’han quedat esgotats. Cal una regeneració de les maneres, cal una nova forma de fer política, lluny dels models tancats i opacs a la participació i a les reivindicacions del poble. Cal un nou model que tingui per base la participació dels ciutadans en els seus òrgans de govern.”

 

 

Acte final de campanya de la CUP-Sitges.

20.05.2011, L’Escorxador.

Candidatura d’Unitat Popular de Sitges (CUP-Sitges)

20 de maig de 2011