La CUP considera que l’ERO anunciat per la CCMA és un ‘afebliment del país’

Nacional

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha anunciat avui la intenció de presentar un ERO que afectarà 312 treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i […]


La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha anunciat avui la intenció de presentar un ERO que afectarà 312 treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i de la Corporació i també suposarà una rebaixa del sou d’un 7,5%. Per la CUP aquest anunci representa un nou pas endavant a la legitimació de les polítiques de la Troika. Ahir tancaven la televisió pública de Grècia, avui fan el pas endavant per fer-ho amb la catalana. I això no seria possible sense la complicitat, sense l’autorització de qui mana aquí, de CiU, del president Mas. Volen desmembrar per complet el sector públic, i ho estan assolint.

Però no només és un insult a la classe treballadora, als centenars de treballadores afectades, sinó també és una invitació a la mesquinesa. Aquell qui s’apodera de paraules com ara ”estructures d’estat” és capaç d’estroncar-ne una de principal, de bàsica per aquest país. I ho farà, aplicant, per més barroeria, la reforma laboral que posa en situació d’emergència a totes les treballadores.

El grau de perversitat de tota aquesta operació recau en l’afebliment del país i dels mitjans de comunicació. En els darrers mesos hem pogut comprovar com als Països Catalans no paren de produir-se tancaments totals o parcials de mitjans de comunicació, no parem de comprovar com centenars de periodistes queden a l’atur. I davant de tot això, només queda la dignitat d’un conjunt de professionals, que deixen sentir la seva veu, ja sigui a l’Agència Catalana de Notícies, a TV3 o a qualsevol televisió comarcal o local. La seva lluita és la de la unitat popular també. Portarem la bandera també per a una mitjans de comunicació públics, de qualitat i transformadors.

I a tot això ens comportarà, l’afebliment del país, d’aquell que al sud ha sortit al carrer per no tenir senyal. D’aquell que al nord es posava davant la porta de la seu perquè no es tanqués la delegació que els permet sentir parlar en la seva llengua. 

Gràcies president Mas per fer un país més petit. Per  ensorrar una de les estructures que ha vertebrat el país, “estalviant” uns diners, que seguiran anant a una classe privilegiada, als directius de la corporació i a subvencionar als mitjans de comunicació amics, com el grup Godó.    

12 de juny de 2013