La CUP crida a la mobilització contra la retallada de les pensions

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular insta a la mobilització contra la retallada de les pensions. La formació creu que amb l’excusa de la crisi els ciutadans […]


La Candidatura d’Unitat Popular insta a la mobilització contra la retallada de les pensions. La formació creu que amb l’excusa de la crisi els ciutadans estan perdent drets socials en benefici de la banca i les grans empeses multinacionls.

Segons explica en una comunicat del seu Consell Polític, la CUP fa una crida a la participació de les mobilitzacions que es convoquin en contra de la retallada de les pensions i de la resta de drets socials, convoca a organitzar concentracions davant dels ajuntaments catalans si el Consell de Ministres espanyol aprova finalment la retallada de pensions.

Malgrat no donar-hi suport explícit, felicita als sindicats COS, CGT, CNT-Catalunya i Solidaritat Obrera per la valentia demostrada al convocar una VAGA GENERAL a la Comunitat Autònoma de Catalunya pel proper 27 de gener.

El Govern espanyol vol aprovar la reforma del sistema de pensions i una nova retallada de drets socials, que portarà amb molta probabilitat el proper Consell de Ministres espanyol del proper dia 28 de gener a aprovar finalment la retallada de les pensions que, segons la CUP, obrirà les portes a la privatització de les pensions, rebaixant les pensions públiques alhora que promovent els plans de pensions privats, gestionats per la banca i les grans asseguradores.

La formació independentista, la reforma de les pensions s’emmarca en el conjunt de les mesures de “lluita contra la crisi” que estan suposant la pèrdua de drets socials més gran dels darrers 35 anys i que s’ha concretat en la rebaixa del sous dels empleats públics, la congelació de les pensions, l’eliminació de subsidis d’atur, la retallada de prestacions socials, la reforma laboral i, ara, en la reforma de les pensions.

La CUP creu que possiblement les retallades de drets socials que s’estan implantant a tota Europa estan suposant i suposaran el retrocés més important conegut a les conquestes socials que han aconseguit les classes populars al llarg del segle XX. Tampoc veu amb bons ulls que els sindicats espanyols, amb la consideració legal de “majoritaris”, signin un acord que suposi una nova rebaixa de drets a canvi de més prebendes per a ells, fent la feina bruta al Govern i pretenent donar un plus de legitimitat a les mesures que volen prendre.

=======================

– Manifestació a Barcelona: 17.30 h. als Jardinets de Gràcia
– Manifestació a Lleida: 18 h. a Avinguda Catalunya/ c.Lluis Companys.
– Manifestació a Tarragona: 19 h. Plaça Imperial Tarraco.
– Manifestació a Girona: 17.30 h. Oficina Correus Jaume I.

26 de gener de 2011