Marta Cordomí, nova regidora de la CUP a Cardedeu, defensa una política contra els desnonaments al ple municipal

Nacional

El ple de la corporació d’aquest dijous 27 de gener nomenava Marta Cordomí com a nova regiodra de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu, que […]


El ple de la corporació d’aquest dijous 27 de gener nomenava Marta Cordomí com a nova regiodra de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu, que substitueix Carles Roca en aquesta funció. Cordomí ha defensat la moció presentada pel Grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per una política de seguiment, assessorament i suport al dret a l’habitatge front als desnonaments.

Marta Cordomí ha estat també nomenada com a portaveu, i nomenada les comissions informatives, a la Comissió Especial de Comptes, a les assemblees de Patronats i en diferents òrgans col·legiats.

Ara fa tres anys i mig una assemblea de nova creació a la nostra vila vam voler impulsar un projecte polític municipal. Emmarcats dins del moviment de l’esquerra transformadora i independentista vam presentar un programa centrat en la democràcia interna, la defensa del territori, les classes populars i la identitat compartida arreu dels Països Catalans. El projecte el vam impulsar des de les sigles de la força municipalista Candidatura d’Unitat Popular (CUP), una formació que des de l’àmbit municipal treballa per construir un país més lliure i just.

La candidatura fou encapçalada per Carles Roca i Franquesa, un professional i pare de família compromès amb les lluites socials de la nostra vila. La llista de la CUP obtingué quatre-cents onze vots i un regidor al nostre Ajuntament. Durant aquests tres anys el projecte de la CUP ha madurat tot fent feina al consistori amb en Carles com a pilar principal. Malgrat la dificultat d’emprendre aquesta tasca des de l’oposició i amb un sol representant, la CUP ha teixit complicitats arreu de la vila i ha fet valdre un programa polític poc o gens compartit per l’equip de govern. Des de la CUP, hem defensat el nostre punt de vista -i el de les 411 persones que ens van fer confiança- pel que fa a la importància del territori. És per això que sempre ens hem significat en la seva defensa quan projectes com l’ARE, el camp de golf de Vilalba o el kàrting al municipi veí de Llinars del Vallès no tenen cap inconvenient en malmetre’l. Ho hem fet al Ple municipal però també a les comissions, actes, reunions i activitats organitzades des de les entitats. I ho seguirem fent.

Al gener, la Marta Cordomí i Forns, número dos de la llista presentada el maig del 2007, va prendre el relleu d’en Carles Roca com a representant del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu. És membre activa del teixit associatiu del nostre poble i està vinculada a diverses entitats culturals com l’Associació Cultural l’Esquellot i la Colla Bastonera de Cardedeu, entre d’altres. És natural de Cardedeu, fou una de les impulsores del projecte de la CUP a Cardedeu quan tot just tenia 23 anys, i també fou redactora del programa polític del 2007. La Marta és llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona, cursa un màster de gestió cultural i ha treballat al sector de les empreses culturals.

 

=================

 

Nova sessió ordinària del Ple municipal el 27 de gener de 2011, a les 19 h, a la Sala de les Columnes, amb l’ordre del dia:
1. Aprovació de les actes de la sessió del Ple municipal dels dies 25 de novembre i 21 de desembre de 2010.

2.Incorporació a l’Ajuntament de la nova regidora designada per ocupar el càrrec vacant del grup municipal de Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

3.Nomenament de la nova regidora del grup municipal de Candidatura d’Unitat Popular (CUP), com a portaveu, i nomenament a les comissions informatives, a la Comissió Especial de Comptes, a les assemblees de Patronats i en diferents òrgans col·legiats.

4.Nomenament de nou membre del Consell de la Vila a proposta del grup polític de la CUP.

5.Donar compte dels Decrets de l’Alcaldia.

6.Modificació de la taxa per ocupació del Mercat Municipal.

7.Aprovació inicial del Reglament del Mercat Municipal de Cardedeu.

8.Moció presentada pel Grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per una política de seguiment, assessorament i suport al dret a l’habitatge front als desnonaments.

9.Moció presentada pel Grup municipal d’ICV-EUiA-EPM pel manteniment del Programa Temporal de Protecció per Desocupació i Inserció (PRODI).

10.Moció presentada pel Grup municipal d’ICV-EUiA-EPM de suport a la proposició de llei contra el sobre-endeutament familiar i personal per modificar la Llei hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics.

11.Moció presentada pel Grup municipal d’ICV-EUiA-EPM, ERC, PSC i CIU de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles catalanes.

• Informacions diverses, precs i preguntes

28 de gener de 2011