La CUP fa una crida a seguir la lluita dels peatges

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular ha criticat durament avui el comunicat del govern de CiU en què anunciava sancions contra les persones que es neguin a […]


La Candidatura d’Unitat Popular ha criticat durament avui el comunicat del govern de CiU en què anunciava sancions contra les persones que es neguin a pagar els peatges. En els darrers dies la iniciativa ja havia estat secundada per molts militants i càrrecs electes de l’organització – entre els quals, el mateix alcalde de Celrà, al Gironès. Creu que només la pressió social i la desobediència civil podria forçar el traspàs de la gestió a l’administració pública.

Un dels portaveus de l’organització independentista, Marc Sallas, ha manifestat que “amb aquest posicionament, igual que amb la seva política de retallades a sanitat i a educació, el govern de CiU demostra a quins interessos de classe serveix, que no són precisament els de la majoria social catalana.” També ha explicat que la mesura del govern autonòmic demostra quina seria la seva posició “davant un procés d’autodeterminació dels Països Catalans” malgrat les manifestacions dels seus portaveus davant un hipotètic xoc de legitimitats: “Mas, Puig i companyia es posicionen sistemàticament al costat de la llei i en contra de la voluntat popular, utilitzant la repressió quan aquesta última qüestiona la primera”. L’única via que queda és, segons la CUP, ‘continuar amb la lluita’.

 

En temps de crisi com l’actual, ha recordat Sallas, ‘caldria facilitar el desplaçament dels treballadors. A falta d’una bona xarxa de transport públic, els peatges són una forma de penalitzar els treballadors que no tenen alternativa de transport mentre es beneficien uns interessos privats poc clars’.  Els independentistes opinen que la cessió de la gestió de les autopistes a Abertis o d’altres empreses ha estat, històricament, un error polític. ‘Les infrastructures bàsiques d’un país no poden estar en mans dels interessos privats, sinó que han de ser gestionades en benefici de la majoria social’, ha indicat Marc Sallas, portaveu nacional.

30 d'abril de 2012