La CUP davant l’anunci del President de la Generalitat Artur Mas de la data i la pregunta de la consulta

Nacional

La CUP fixarà en Consell Polític el proper dissabte 21 de desembre la seva posició sobre la proposta formulada pel President de la Generalitat de […]


La CUP fixarà en Consell Polític el proper dissabte 21 de desembre la seva posició sobre la proposta formulada pel President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas. 

Volem, doncs, adreçar les següents consideracions a la societat catalana:

En primer lloc, la CUP vol remarcar que independentment del contingut de la pregunta, l’anunci d’una data per la celebració de la consulta és ja un pas endavant en el camí de la confrontació entre la voluntat popular i la negació de drets per part de l’estat espanyol, que només es pot superar fent un referèndum d’autodeterminació.

La CUP manifesta que la pregunta formulada no és la que defensava el moviment popular independentista i que la nostra organització va fer seva. La pregunta que nosaltres defensàvem i defensem aposta per un únic redactat, clar, de resposta binària i on aparegués la paraula independència.

La lògica de partits sembla estar guanyant la lògica de la gent. Denunciem la batalla partitocràtica que ha precedit la definició de la pregunta, de la qual nosaltres ens hem autoexclòs en tot moment. Però volem deixar ben clar que, des del nostre punt de vista, s’ha evitat de plantejar la pregunta que exigia la gent per interessos de partit.

Si s’ha arribat on som és gràcies a l’organització i la mobilització de la gent, a través de diferents plataformes, per tant, ha de ser el poble el garant de tot aquest procés. Des de la CUP batallarem perquè el poble continuï essent el motor d’aquest procés i per garantir que ni els partits polítics ni tampoc els poders fàctics puguin tornar a tenir la temptació de desvirtuar-lo o reconduir-lo cap a posicions de recomposició de l’estat de les autonomies.

En aquest sentit, la pregunta formulada pel president Artur Mas sembla una pregunta orientada a facilitar una negociació i al pacte amb l’estat. La pregunta fa doblement més difícil la independència, i està orientada a dividir i despistar l’independentisme.

Des d’ara fins el 9 de novembre, la CUP entén que la batalla serà doble: cal aconseguir realitzar la consulta amb el permís de l’estat o sense, i que el resultat sigui a favor de la independència. És per això que la CUP insta el govern, els partits favorables a la consulta i el conjunt de la societat catalana a començar a organitzar des d’ara mateix la celebració de la consulta, independentment del permís de l’estat espanyol, que ja ha anunciat la seva oposició.

Finalment, la CUP anuncia que decidirà en Consell Polític el proper 21 de desembre el seu posicionament en relació a l’anunci fet públic ahir pel President de la Generalitat.

Secretariat Nacional de la Candidatura d’Unitat Popular

13 de desembre de 2013, Barcelona, Països Catalans

13 de desembre de 2013