La CUP demana que no s’acati la suspensió cautelar de les disposicions d’usos lingüístics

Nacional

En un comunicat, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) exhorta a la Diputació de Lleida i a l'Ajuntament de Barcelona a no acatar la sentència del […]


En un comunicat, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) exhorta a la Diputació de Lleida i a l'Ajuntament de Barcelona a no acatar la sentència del TSJC on es suspenen cautelarment les disposicions d'usos lingüístics. A més a més, la formació independentista  és referma un cop més en el seu compromís en el combat per la plena normalització de la llengua i la cultura catalana arreu dels Països Catalans.

Per a la CUP,  aquest és el darrer intent de l'Estat Espanyol per desplaçar l'ús normal de la llengua catalana a les institucions catalanes des de fa més de 300 anys.

I és que basant-se  en les ressolucions que es deriven de la sentència sobre l'Estatut de Catalunya que dictà el Tribunal Constitucional idavant la denúncia interposada per l'organització d'ultra-dreta Convivencia Cívica Catalana, aquesta suspensió cautelar demostra "l'impossibilitat d'un suposat "encaix" dels Països Catalans dins l'Estat Espanyol mantenint la seva realitat lingüística i cultural".

La formació independentista argumenta que el procés d'aprovació del nou estatut de Catalunya només "ha suposat una involució dels minsos avanços que s'havien fet en qüestions lingüístiques des de la Transició".

Amb aquesta suspensió cautelar, "es demostra un cop més que l'única intenció de l'Estat espanyol és diluïr la llengua catalana en detriment de la llengua espanyola", segons la CUP.

Per això,  la CUP considera només la "independència política dels Països Catalans pot garantir el normal ús social i polític de la llengua catalana".

29 d'octubre de 2010