La CUP demana a l’alcalde de Vilafranca fermesa davant d’ADIF i mantenir el contenciós administratiu acordat per ple

Nacional

En els darrers dies s’han produït moviments i s’han fet diferents declaracions sobre els problemes causats pel pas de l’AVE per Vilafranca, en què presumiblement […]


En els darrers dies s’han produït moviments i s’han fet diferents declaracions sobre els problemes causats pel pas de l’AVE per Vilafranca, en què presumiblement ADIF i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, haurien arribat a un preacord per tal de solucionar aquests problemes. L’acord comprèn completar el cobriment de la via fins al Pont de Moja pagant l’obra a parts iguals per ADIF i l’Ajuntament de Vilafranca. Davant d’aquesta situació, l’alcalde de Vilafranca, mitjançant la premsa local i comarcal ha decidit unilateralment no presentar el contenciós administratiu contra l’ens ferroviari.

Davant d’aquest preacord verbal, que encara no ha estat traslladat a la resta de grups municipals, des de la CUP volem manifestar que l’alcalde ha de donar compliment de l’acord de Ple de fer front comú amb tots els grups municipals i mantenir el contenciós administratiu contra ADIF fins que aquest no es comprometi formalment a donar solució al problemes causats pel pas de l’AVE per la Vila.
Sabem per experiència que un preacord de paraula amb ADIF no té cap valor i no seria la primera vegada que aquest practica una maniobra de distracció, que comporta una vegada més, allargar el procés de solució pels veïns i veïnes de la Vila. Per aquest motiu pensem que no s’ha d’aturar el contenciós administratiu fins que el compromís no sigui ferm i acordat entre tots els grups municipals i el veïnat.

Per altra banda, aquest preacord no és en absolut satisfactori per a Vilafranca. Des de la CUP, valorem que l’Ajuntament de Vilafranca, i per tant tots els vilafranquins i vilafranquines, no hem d’assumir el 50% de l’obra de cobriment fins al Pont de Moja per a reparar una obra mal feta i mal planificada per part d’ADIF. Vilafranca no ha causat el problema. Igualment, aquest preacord només donaria solució als problemes causats a la zona del Poble Nou i en deixaria al marge els veïns i veïnes de la zona del Vilar. Per tant, és només una solució parcial.

Així doncs, instem a l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull a mantenir sobre la taula el contenciós administratiu contra ADIF i continuar negociant per a una solució completa del problema causat per  una mala planificació i execució de l’obra i que aquesta solució no suposi una nova hipoteca per la vila.

8 de març de 2011