La CUP demana el vot pel «NO» en el referèndum i n’exposa els motius

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular fa públics els seus motius per a oposar-se als Estatuts espanyols d’autonomia i en concret al del Principat de Catalunya que […]


La Candidatura d’Unitat Popular fa públics els seus motius per a oposar-se als Estatuts espanyols d’autonomia i en concret al del Principat de Catalunya que se sometrà a votació el proper 18 de juny.

Pels independentistes la proposta d’estatut, que se sometrà a votació el proper diumenge, té grans dèficits en la qüestió nacional, de financament i de poder polític. Segons ha publicat la formació l’estatut «nega l’existència dels Països Catalans com a entitat nacional n’impedeix la unitat territorial i per tant, perpetua la divisió regional en autonomies. Nega també el dret a l’Autodeterminació» i que «no s’estableix cap política lingüística unificada per a tot el territori de parla catalana». s’exposa també que la proposta d’Estatut «deixa intactes els principals mecanismes de poder de l’Estat Espanyol i en canvi manté l’espoli fiscal que escanya econòmicament les administracions públiques catalanes». La CUP conclou també que «l’Estatut tampoc permetria la presència en pla d’igualtat  del poble català en l’escena internacional».

La CUP ha editat un llibret informatiu, titulat «Prou d’estatuts, Ara cap a la independència»  on fa un breu repàs històric, on analitza l’actual conjuntura i on exposa quin creu que ha de ser l’alternativa de futur per a les aspiracions nacionals i socials de la nació catalana. La publicació, que ha estat editada en format paper i en format digital (es pot descarregar aquí), exposa també quines són les 10 principals raons per oposar-se als actuals estatus d’Autonomia.

Les Candidatures d’Unitat Popular d’arreu, en suport a la campanya «Diguem NO», fan una crida a la participació en l’acte que se celebrarà el proper divendres a Barcelona, convocat conjuntament per la campanya Diguem No i la Plataforma pel Dret a Decidir, i conseqüentment, a votar sense cap complexe un NO rotund a l’estatut.

Candidatura d’Unitat Popular

29 d'abril de 2015