La CUP denuncia al Congrés la repressió política de l’estat espanyol cap a l’independentisme i la dissidència política

Nacional

El portaveu Albert Botran ha presentat en seu parlamentària una interpel·lació urgent al govern de l’Estat sobre la repressió a la dissidència política. Botran ha […]


El portaveu Albert Botran ha presentat en seu parlamentària una interpel·lació urgent al govern de l’Estat sobre la repressió a la dissidència política. Botran ha acusat al govern del PSOE de continuar amb les mateixes polítiques repressives que l’anterior govern del Partit Popular, de persecució i abús.

Durant la interpel·lació, ha posat diversos exemples, tant judicials com policials, de la repressió a Catalunya durant els últimes anys. El portaveu de la CUP-PR ha considerat que les actuacions policials com l’operació Judas o el desplegament per les mobilitzacions de la sentència del procés, eren “per generar por i fer persecució política, actuant com forces d’ocupació”. 

Durant el debat de la interpel·lació, Botran ha recordat la condemna del TEDH a Espanya per no haver investigat casos de tortures de detinguts custodiats pel Ministre Marlaska en el seu exercici de jutge. El portaveu ha aprofitat també exposar els posicionaments de la Comissió de Detencions Arbitràries de la ONU o d’organitzacions com Amnistia Internacional, sobre els presos polítics catalans o la llei mordassa digital. 

Amb aquesta interpel·lació, la CUP-PR ha volgut traslladar a l’hemicicle “la realitat repressiva que porta anys vivint el moviment independentista” i ha denunciat que “l’independentisme no és una opció política més, sinó l’enemic polític a combatre”, tenint en compte les actuacions policials i judicials dels últims anys respecte a les mobilitzacions, activitats, organitzacions i entitats independentistes.

26 de febrer de 2020