La CUP veu desproporcionada l’actuació policial en una acció contra un desnonament a València

Nacional

Ahir al matí era detingut un dels companys fundadors del Grup Promotor de la CUP València acusat de participar en una acció simbòlica contra els […]


Ahir al matí era detingut un dels companys fundadors del Grup Promotor de la CUP València acusat de participar en una acció simbòlica contra els desnonaments en una oficina de La Caixa durant la vaga general del passat 14 de novembre.

=================

COMUNICAT GRUP PROMOTOR DE LA CUP DE VALÈNCIA

Davant la detenció d’un militant del Grup Promotor de la CUP València:

 

Ahir al matí era detingut un dels companys fundadors del Grup Promotor de la CUP València acusat de participar en una acció simbòlica contra els desnonaments en una oficina de La Caixa durant la vaga general del passat 14 de novembre.

 

Davant aquests fets, el Grup Promotor de la CUP València volem destacar:

 

L’absoluta desproporció entre els mitjans fets servir per la policia i la gravetat del suposat delicte investigat –incloses proves pericials d’empremtes dactilars i una detenció durant quasi dotze hores- per un cas que en que els anomenats danys no passen de netejar un poc de pintura i que s’haurien pogut resoldre amb una citació judicial. Sembla que les retallades en mitjans públics no afecten les operacions repressives. I a pesar de tot açò segueix sense haver cap prova concloent per encausar el nostre company.

 

L’encara més absoluta desproporció entre els mitjans posats a disposició d’evitar la denúncia i els posats a disposició d’evitar el problema que la genera. En eixe sentit volem recordar que l’acció a l’oficina de La Caixa volia denunciar que un veí de Burjassot va tractar de suïcidar-se el 26 d’octubre després que La Caixa promogués el seu desnonament. Mesos després i a pesar dels múltiples suïcidis per este motiu no s’ha pres cap mesura efectiva per evitar els desnonaments. En canvi es dediquen importants recursos policials i judicials a buscar i detenir els qui ho denuncien. Recursos policials i judicials que serien més necessaris en els múltiples casos de corrupció oberts al País Valencià.

 

També volem recordar que eixe mateix veí de Burjassot va ser proposat pels diputats de la CUP al Parlament de Catalunya per a presidir aquella institució. La CUP, conjuntament amb la resta de moviments socials, continuarem denunciant i evitant els desnonaments amb totes les ferramentes al nostre abast, inclosa la desobediència civil i la denúncia pública.

 

Finalment volem agrair a totes aquelles persones solidàries que al llarg del dia d’ahir es van manifestar en solidaritat amb el company de la CUP i en demanda de la seua llibertat, tant davant de la comissaria com de la Ciutat de la Justícia.

 

 

 

 

 

Grup Promotor de la

Candidatura d’Unitat Popular a València

 

València, 14 de gener de 2013 

16 de gener de 2013