La CUP exigeix la retirada immediata del monument franquista a Tortosa i considera que mantenir-lo suposa un insult a la memòria

Nacional

La CUP rebutja i considera lamentable la resolució emesa per la jutgessa que ha suposat l’aturada de les obres de la retirada del monument franquista […]


La CUP rebutja i considera lamentable la resolució emesa per la jutgessa que ha suposat l’aturada de les obres de la retirada del monument franquista del riu Ebre, a Tortosa, mentre resol les mesures cautelars i expressa que mantenir-lo suposa un insult a la memòria. 

Laia Estrada, diputada de la CUP-NCG al Parlament, ha expressat que es tracta “d’una nova mostra de connivència de la justícia amb el Règim del 78”.

La CUP denuncia la presència del partit d’extrema dreta Vox dins dels col·lectius a favor de mantenir el monòlit i ha taxat de vergonyosa la campanya del Corembe i de Tortosins per Monument. “La connivència amb partits polítics feixistes o d’entitats nostàlgiques del franquisme és incompatible amb la defensa de les llibertats de col·lectius que estan veient els seus drets amenaçats per l’increment del feixisme als nostres carrers”, ha explicat Estrada referint-se a aquest fet.

D’altra banda, Estrada ha celebrat que el Departament de Justícia interposi un recurs d’apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però ha aprofitat per tornar a exigir al Govern de la Generalitat la necessitat d’aprovar la Llei de memòria històrica catalana. Una llei, que segons la diputada, hauria d’aglutinar totes les normes sobre memòria democràtica i suplir les mancances de la llei estatal, davant d’un sistema judicial “que no ha fet mai net del franquisme”. 

Finalment, els anticapitalistes han fet crida a participar de la concentració organitzada per la Comissió per la Retirada de Símbols Franquistes de Tortosa, aquest diumenge a les 21.30h a Tortosa.

 

18 de juliol de 2021