La CUP de Girona es reivindica com la força útil de l’independentisme a la ciutat

Nacional

 La CUP de Girona, que compta amb el suport de Reagrupament, presenta les seves propostes programàtiques perquè l’Ajuntament es comprometi en l’avenç cap a la […]


 La CUP de Girona, que compta amb el suport de Reagrupament, presenta les seves propostes programàtiques perquè l’Ajuntament es comprometi en l’avenç cap a la independència nacional.
 
 Aquest matí, a la plaça del Vi de Girona, la CUP ha presentat els seus eixos programàtics sobre lluita independentista. A la roda de premsa hi han intervingut en Jordi Navarro, alcaldable de la formació, en Carles Bonaventura, número 3 de la llista i portaveu de Reagrupament al Gironès, en Biel de Montserrat, portaveu de la consulta de Girona Decideix i número 4 de la llista i el portaveu de la campanya nacional de suport als encausats per la crema de fotografies del rei, Lluís Sales.

  De Montserrat i Sales han valorat com a insuficient l’acció de govern de l’actual consistori gironí a l’hora de promoure iniciatives que acostin el país cap a la llibertat nacional. De Montserrat ha recordat alguns espisodis en què el govern, i específicament ERC, s’han mostrat ‘tebis o directament hostils’ envers les propostes sobiranistes. Entre aquests casos ha volgut recordar la complicitat de l’Ajuntament en la imputació dels ciutadans de Girona que van cremar fotografies del rei l’any 2007 i també la negativa d’ERC a promoure la declaració de la ciutat com a municipi exclòs de la Constitució Espanyola.

  Per la seva banda, Jordi Navarro ha definit algunes de les propostes de caràcter independentista que la CUP –  un cop sigui al consistori –  durà a terme. Entre aquestes, destaca el lideratge que haurà d’exercir l’Ajuntament de Girona en la constitució d’una nova assemblea de regidors dels Països Catalans, ‘un òrgan de contrapoder, des de baix, poble a poble i ciutat a ciutat, per fer avançar el país en clau nacional’. Per altra banda, la CUP, amb el suport de Rcat, es compromet a ‘posar a treballar el consistori’ en construir l’espai municipalista de la recent creada Assemblea Nacional Catalana. Navarro ha explicat que ‘… com l’Assemblea de Catalunya als anys ’70, caldrà que aquest nou òrgan integri els diferents àmbits polítics i social. I el món municipal hi haurà de ser representat. Girona serà capdavantera en promoure-ho’.

  Carles Bonaventura, número tres de la candidatura, ha destacat que ‘… si alguna cosa ens ha ensenyat l’experiència de les consultes sobre la independència és que la ciutadania premia amb el seu suport i la seva participació la unitat de les forces sobiranistes. En canvi, els resultats del 28-N també ens van ensenyar que l’electorat castiga les baralles entre independentistes. En aquest sentit, a Girona hem après la lliçó i els únics que hem sumat hem estat la CUP i Reagrupament, els únics que podem parlar d’unitat, per tant, som nosaltres. D’altres, en canvi, han prioritzat els seus interessos de partit, ja sigui per dir que han fet moltes llistes arreu del territori amb la seva sigla o per recol·locar antics càrrecs del tripartit que ara s’han quedat sense feina, però no han prioritzat ni els interessos de les gironines i els gironins ni els de l’independentisme’.

  Bonaventura ha explicat, també que ‘la unitat que pregonen els altres es queda tan sols en el lema i en la paraula junts. Insisteixo, els únic que anem junts, els únics que podem parlar d’unitat, som la CUP i Reagrupament’.

  Bonaventura ha conclòs que ‘En aquest sentit, vull deixar clar a la gent independentista i sobiranista de la nostra ciutat, que la candidatura de la CUP i RCat és el vot útil de l’independentisme a Girona. Perquè si parlem de les altres forces que també reclamen el vot independentista, els uns tenen, segons totes les enquestes, nul·les possibilitats d’assolir representació i per tant, la seva presència en aquestes eleccions (sense cap mensa de treball municipal previ) només serveix per fraccionar i dispersar aquest vot. En relació als que ara ja són presents a l’Ajuntament, tots ens hauríem de preguntar de què ens han servit als independentistes gironins la seva presència al consistori aquests anys.  De què ens ha servit a tots plegats quan els vots dels independentistes que els van fer confiança anteriorment tan sols els ha servit per pactar el govern amb aquells que són contraris al dret a l’autodeterminació i al dret a decidir? I un detall a tenir en compte, les tres persones que encapçalen la seva llista són antics càrrecs del tripatit, ja sigui en l’àmbit català o gironí. En conseqüència, faig una crida a concentrar el vot en la candidatura de la CUP i Reagrupament, perquè no decebrem la seva confiança i perquè tenim una avalada trajectòria de compromís independentista’.

16 de maig de 2011